WhatsApp zet voortaan onbekende bellers op stil

whatsapp

De optie is standaard niet aangevinkt, maar kan je in de privacy-instellingen wijzigen voor wie regelmatig last heeft van spambellers.

De nieuwste functie binnen WhatsApp laat je toe om onbekende bellers automatisch op stil te zetten. Tegelijk lanceert de chatclient ook een privacycontrole om ervoor te zorgen dat je op de hoogte bent van de verschillende opties om je privacy (een beetje) te beschermen.

Wanneer je de functie inschakelt die onbekende bellers negeert, wordt zowel het geluid als de visuele melding gedempt. Ze verschijnen nog wel in je lijst met recente oproepen met de notitie Onbekende bellers stilhouden.

Je kan de optie aanpassen door volgende stappen te volgen:

  • Tik links boven op de drie puntjes
  • Kies Instellingen  en daarna Privacy
  • Scrol naar beneden tot je bij Oproepen uitkomt
  • Tik hierop en schakel Onbekende bellers stilhouden in

Neem ook ineens even de tijd om de andere opties binnen het privacy-menu te beoordelen. Helemaal bovenaan staat er nu de melding om een privacycontrole te starten. Hiermee word je stapsgewijs doorheen heel wat opties geleid zodat je duidelijk ziet welke gegevens je prijsgeeft. Je kan die tijdens de controle ook zaken wijzigen waar nodig.

De update wordt naar stapsgewijs naar alle gebruikers uitgerold de komende dagen. Zie jij de functie nog niet? Dan moet je mogelijk WhatsApp nog updaten via de Google Play Store of Android App Store.

Eerder deze maand berichtte WhatsApp nog dat je voortaan meerdere accounts op één smartphone kan gebruiken en dat het werkt aan enkele zakelijke opties. Je kan nu ook je berichten kort na het verzenden nog bewerken binnen de mobiele app of via de Windows desktopapplicatie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home