WhatsApp laat meerdere accounts toe op één smartphone

WhatsApp mobiel

De nieuwste bètaversie van WhatsApp laat je toe om tussen meerdere accounts te wisselen op hetzelfde toestel. De functie rolt eerst uit naar zakelijke accounts.

WhatsApp is zich grondig aan het vernieuwen. Nog maar recent maakte de berichtenapp het eindelijk mogelijk om je account op meerdere smartphones tegelijk te gebruiken (tip: lees onze how-to over hoe je dat instelt). Nu lijkt WhatsApp ook de omgekeerde weg te bewandelen en meerdere accounts toe te staan op hetzelfde toestel. Zoals zo vaak merkte WABetainfo dat op in de nieuwste bètaversie.

Al je accounts op één toestel

De functie lijkt vooral gericht te zijn op zakelijke gebruikers die het account van hun bedrijf willen toevoegen aan hun dagelijkse smartphone, zodat ze niet meer twee verschillende toestellen nodig hebben. Daarom rolt de functie ook eerst uit naar de zakelijke versie van de berichtenapp, voorlopig exclusief op Android.

Met mondjesmaat rolt WhatsApp deze functie breder uit: bèta-update 2.23.18.21 voegt weer nieuwe testers toe. Experimentele updates installeren op je toestel houdt altijd risico’s in en we raden je het dan ook niet aan dit op je werktelefoon te doen.

Via de vernieuwde instellingeninterface zal je een account kunnen toevoegen en wisselen tussen de accounts. Je selecteert in het menu welke account je wil activeren. Of je een primair account moet aanduiden en ook meldingen van berichten voor het inactieve account krijgt, is nog onduidelijk. De functie is nog in volle ontwikkeling. Accounts kan je voortaan ook beveiligen met tweestapsverificatie per mail.

lees ook

WhatsApp gebruiken zonder een smartphone of tablet in de buurt

Meerdere accounts toelaten is slechts één van de vele nieuwe functies die WhatsApp met mondjesmaat aan het introduceren is. De berichtenapp test ook volop passkeys als methode om je account te beveiligen. Nieuwigheden die je al wel in het dagelijkse leven kan gebruiken, is het delen van je scherm tijdens een videocall of het verzenden van korte videoboodschappen. Foto’s en video’s kan je vanaf nu in HD-kwaliteit verzenden.


Dit artikel verscheen oorspronkelijk op 15 juni. De tekst kreeg een update met de recentste informatie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home