Atlassian brengt Jira Software en Jira Work Management samen 

Jira - Atlassian

Onder de naam ‘Jira’ brengt Atlassian zijn Jira Software en Jira Work Management tool samen om de samenwerking tussen verschillende teams te stroomlijnen. 

Atlassian kondigde aan dat het zijn Jira Software en Jira Work Management samenbrengt onder één product: Jira. Hiermee wil het bedrijf de brug maken tussen verschillende teams door een gedeelde plek te creëren om zo een cross-functionele tool aan te bieden. Diverse teams zoals marketing, verkoop, IT of human resources, kunnen hun projecten en doelstellingen naadloos op elkaar afstemmen met enkele nieuwe functies. De nieuwe Jira is vanaf nu beschikbaar.

Gedeelde plek voor elk team

Jira Software en Jira Work Management konden voorheen al verbinding maken met elkaar, maar nu gaat Atlassian nog een stapje verder. Deze nieuwe gecombineerde versie onder de naam ‘Jira’ zal wrijving verminderen en diverse teams helpen om gezamenlijke doelen te bereiken. Om die verbondenheid tussen teams te creëren, brengt Jira enkele nieuwe functies naar het platform.  

  • Gedeelde doelen: Gebruikers kunnen gedeelde doelen maken in lijst- en issueweergaven van Jira om zo een zicht te krijgen op hoe elke taak gekoppeld is aan een hoger doel, waar verschillende teams deel van uitmaken. Deze functie wordt in de komende maanden uitgerold. 
  • Atlassian Intelligence: AI-werkverdeling zal binnenkort suggesties kunnen doen om epics in issues of issues in subtaken op te splitsen, om het werk van het individu overzichtelijk te krijgen. De AI-tool is momenteel uitgerold naar Jira Premium- en Enterprise-gebruikers in bèta.  
  • Lijstweergave: De bord- en tijdlijnweergaven zijn geen onbekende in Jira, maar voor de liefhebbers van Spreadsheets zijn in-line- en bulkbewerkingen nu ook mogelijk.  
  • Gedeelde releasedatums: Releasedatums van softwareprojecten kunnen weergegeven worden in overeenkomstige bedrijfsprojecten om iedereen op één lijn te houden.  
  • Verhoogde zichtbaarheid: Binnen het Jira Premium- en Enterprise-abonnement kunnen issues van verschillende borden, projecten en filters gecombineerd worden om een allesomvattend overzicht te verkrijgen.  

Voor gebruikers met een Jira Software-abonnement is de nieuwe Jira vanaf nu beschikbaar zonder prijswijzigingen. Gebruikers met een Jira Work Management-abonnement vinden op de pagina van Atlassian meer info over hoe de wijzigingen doorgevoerd kunnen worden.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home