Zet voortaan tot drie berichten vast in WhatsApp

whatsapp iphone

WhatsApp laat je toe om meer berichten vast te zetten zodat die lang zichtbaar blijven, als uitbreiding van functionaliteit die het in december vorig jaar introduceerde.

WhatsApp laat je toe om per chat drie berichten vast te pinnen. Wanneer je die berichten vastzet, blijven ze tot dertig dagen lang zichtbaar. Dat is handig in groepsgesprekken waar belangrijke informatie soms snel ondergesneeuwd kan raken. De functionaliteit werkt ook in gewone chats.

Om een bericht vast te zetten, druk je het lang in tot je het geselecteerd hebt. Druk vervolgens rechts bovenaan op de drie puntjes en klik op Vastzetten. Vastzetten werkt voor alle types van berichten.

Meer dan één bericht

De functionaliteit verscheen na een testfase voor het grote publiek in december vorig jaar. Toen kon je slechts één bericht vastzetten. Moederbedrijf Meta beslist nu om de mogelijkheden van de handige functie een beetje uit te breiden. Een bericht permanent pinnen kan niet, al blijft de mogelijkheid om berichten een ster te geven zodat je ze snel kan terugvinden, ook bestaan.

WhatsApp experimenteert geregeld met nieuwe functies. Sommige breiden de kernfunctionaliteit uit, zoals eenmalig beluisterbare spraakberichten. Andere features zoals vernieuwingen rond de Updates hebben meer te maken met de drang van Meta om van iedere app een Facebook-spin-off te maken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home