Bewerk nu ook WhatsApp-berichten in de Windows-app

Vandaag kunnen enkel bètatesters met de functie aan de slag. Een publieke uitrol zou niet lang op zich mogen wachten.

Berichten op WhatsApp bewerken kan al langer via de mobiele app, maar op Windows en macOS kan dat nog niet. Mac-bezitters moeten nog heel even wachten, Windows-pc’s kunnen heel nu al wel aan de slag met de functie.

Volgens WABetaInfo kunnen bètatesters van de WhatsApp desktopsoftware voor Windows vandaag aan de slag met de bewerkfunctie. Meta CEO Mark Zuckerberg had de functie eerder al via Instagram aan de wereld beloofd in een kort filmpje.

Het is belangrijk om te benadrukken dat het hier om de desktopversie van WhatsApp gaat. Wie de webversie gebruikt, moet nog geduld hebben. Een exacte tijdlijn deelt Meta niet wanneer de bewerkingsfunctie daar wordt uitgerold.

WhatsApp geeft je in de desktopversie 15 minuten de tijd om een fout te corrigeren, net als in de mobiele app. Je kan ook enkel het bericht aanpassen dat je in de desktopclient hebt getypt. Een bericht dat je via de mobiele app hebt verstuurd, kan je enkel via dezelfde app aanpassen.

Zie jij de functie nog niet? WhatsApp laat weten dat de functie stelselmatig wordt uitgerold naar bètatesters de komende dagen. Als alles goed verloopt, zou een publieke uitrol van de functie niet veraf mogen zijn.

Aan de slag met de nieuwe app

Je registeren voor de bètaversie van WhatsApp op Windows is heel eenvoudig. Klik hier en bevestig dat je de app wil installeren rechtsboven. Daarna opent de Microsoft Store in Windows 11 of Windows 10 en kan je de installatie voltooien. Bij ons werkte de bètafunctie direct om berichten te bewerken:

  • Klik op het pijltje naast je getypte bericht (naast de smiley) wanneer je over de tekst gaat met je muis.
  • Kies in de lijst Bewerken.
  • Nu zie je het originele bericht en kan je onderaan je tekst aanpassen.
  • Bevestig met het vinkje rechts onderaan.
  • Je ziet nu naast het uur van verzending staan dat het bericht bewerkt is (de ontvanger ziet dit ook)

WhatsApp voegt regelmatig nieuwe functie toe aan zijn chatplatform. Zo lanceerde het eerder Kanalen om wat meer Facebook te zijn en heeft WhatsApp een geheime kluis om privéberichten te bewaren. Hoe je WhatsApp op twee verschillende smartphones tegelijk kan gebruiken, lees je hier.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home