WhatsApp laat je voortaan toe om berichten te bewerken

WhatsApp mobiel

Zolang je je typfout binnen 15 minuten ziet, kan je berichten bewerken in WhatsApp in plaats van verwijderen en opnieuw typen.

Update 22/05 16u: WhatsApp heeft de bewerkingsfunctie breed uitgerold naar al zijn gebruikers. Na een korte testperiode onder bètatesters kan nu iedereen ermee aan de slag. Je moet mogelijk nog wel de app op iOS of Android updaten om de bewerkingsoptie te zien.


Origineel 12/05 9u: In de nieuwste bèta testversie van WhatsApp kunnen gebruikers voortaan berichten bewerken nadat ze die hebben verzonden. Zo kan je handig typo’s eruit halen of meer context bieden, in plaats van mysterieus een bericht verwijderen en de juiste versie eronder zetten.

Om je tekst aan te passen, druk je iets langer op het tekstballonnetje en tik je rechts bovenaan op de drie puntjes. Kies daar Bewerken en pas je bericht naar wens aan. Tik opnieuw op Verzenden en je bericht is aangepast. Er verschijnt wel een badge naast met de titel Bewerkt om aan te tonen dat je het bericht hebt aangepast.

WhatsApp plaatst wel een beperking op het bewerken van chatberichten. Je moet binnen de vijftien minuten actie ondernemen, daarna is bericht definitief en kan je het enkel nog verwijderen mocht er iets fout in staan. Binnen die vijftien minuten kan je wel zoveel als je wil een bericht bewerken.

Mogelijk wordt die termijn wel opgetrokken in de toekomst als daar vraag naar is. Eerder werd er ook een limiet van vijftien minuten geplaatst op het verwijderen van berichten. Na enkele maanden werd die termijn opgetrokken naar twee dagen.

lees ook

Gebruik nu WhatsApp op een tweede smartphone

Het aanpassen van berichten werkt enkel op het hoofdtoestel waarop je WhatsApp gebruikt. In de webversie van WhatsApp, de desktopversie of op je tweede smartphone kan je geen berichten aanpassen.

Omdat de functie voorlopig enkel in bèta beschikbaar is, zien enkel bètatesters de aanpassing. Pas wanneer het publiek wordt uitgerold de komende weken, kan iedereen de aanpassing zien en ook zelf berichten aanpassen. Om een bètatester te worden, kan je je hier inschrijven met je Android-toestel. Wie een iPhone heeft, moet nog even geduld oefenen tot de functie algemeen beschikbaar is.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home