Plan vlotter evenementen met WhatsApp

whatsapp evenementen
Bron: WhatsApp

Wil je een teambuildingactiviteit plannen? Dat kan nu veel georganiseerder via WhatsApp Communities. WhatsApp rolt nieuwe functies uit voor groepsgesprekken.

WhatsApp is zijn horizonten fors aan het verbreden. Wat ooit begon als een eenvoudige berichtenapp voor 1-op-1-gesprekken, is stilaan uitgegroeid tot een volwaardig communicatieplatform. Met nieuwe functies voor Communities en groepsgesprekken ontpopt WhatsApp zich nu ook verder tot een eventplanner.

In Communities kunnen organisaties tot duizend mensen samenbrengen in één groepsgesprek. WhatsApp maakt het nu eenvoudiger om evenementen te plannen met iedereen binnen de groep, van een virtuele vergadering tot het volgende grote bedrijfsfeest. Iedereen kan een evenement aanmaken waarop anderen kunnen reageren, zodat de hele groep weet wie er komt.

lees ook

Vind sneller je berichten terug dankzij nieuwe WhatsApp-filter 

Gasten kunnen ook het evenement vinden op de informatiepagina van de groep en degenen die gaan, krijgen een melding wanneer het evenement nadert. Het evenement krijgt een aparte chat zodat mensen die niet kunnen/willen gaan, niet alle meldingen over het gesprek hoeven te ontvangen.

Belangrijke mededeling

WhatsApp voegt verder ook reacties toe aan de zogenaamde Aankondigingsgroepen, zodat leden feedback en reacties kunnen achterlaten op mededelingen van admins. De antwoorden worden ook geminimaliseerd en de chat wordt gedempt, zodat mensen de mogelijkheid hebben om te lezen en deel te nemen aan de discussie zonder anderen te overspoelen met meldingen.

WhatsApp rolt deze nieuwe functies eerst uit naar alle Community-gesprekken. Dat zal in de loop van de komende maanden gebeuren. Daarna zijn gewone groepsgesprekken aan de beurt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home