Maak binnenkort WhatsApp-groepen aan die later vanzelf verdwijnen

WhatsApp werkt aan een functie waar je een groep kan samenstellen met een einddatum. Daarna verdwijnt de groep automatisch.

Het maken van WhatsApp-groepen is vaak handig wanneer je bijvoorbeeld tijdelijk met een groep op pad bent of tijdelijk een team samenstelt op de werkvloer. Alle communicatie gebeurt dan handig centraal via de chatgroep. Wanneer alles achter de rug is, blijft de groep wel in je chathistoriek staan.

Gelukkig kan je tegenwoordig handig zo’n groep verlaten zonder de rest te verwittigen, maar het blijft een vervelende extra stap die je niet mag vergeten om het overzicht te bewaren.

Volgens WaBetaInfo werkt Meta, eigenaar van WhatsApp, aan een timer die je kan instellen wanneer je als beheerder een groep aanmaakt. De functie wordt op dit ogenblik op iOS getest binnen een selecte groep bètatesters. Je kan een verloopdatum instellen over één dag, één week, of een eigen deadline. Wie als beheerder een groep langer actief wil houden, kan de gekozen deadline altijd wijzigen of verwijderen.

Het is voorlopig niet duidelijk of en wanneer de nieuwe functie naar het brede publiek uitrolt.

Meta sleutelt ondertussen ook verder aan heel wat andere functies binnen WhatsApp. Zo is er sprake van een volledige nieuwsbriefmodule en werkt het aan een tool die audioberichten omzet naar tekst. Eerder dit jaar verscheen het gerucht dat WhatsApp zou werken aan een functie om foto’s in originele resolutie door te sturen, maar daarrond blijft het voorlopig stil.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home