WhatsApp werkt aan functie om foto’s in originele resolutie te delen

whatsapp

Naast de drie huidige kwaliteitsopties zou je binnenkort ook foto’s in originele resolutie kunnen delen via WhatsApp.

In een bèta-versie van WhatsApp staat volgens WABetaInfo een verwijzing naar een optie om foto’s in originele kwaliteit door te sturen. Vandaag kunnen gebruikers enkel kiezen tussen ‘automatisch’, ‘beste kwaliteit’ of ‘data saver’. Zelfs wanneer je de hoogste kwaliteit kiest, comprimeert WhatsApp de foto om de bestandsgrootte te beperken en om sneller foto’s door te sturen.

De nieuwe functie zou in WhatsApp beta 2.23.2.11 zitten voor Android, maar dat is geen publieke bèta. Enkel interne testers kunnen met de functie aan de slag. Voorlopig is het nog niet duidelijk of de chatclient ook dezelfde optie gaat bieden voor video’s.

Wie vandaag al foto’s of video’s in hoge resolutie wil delen, kan dat door de extensie van het bestand te veranderen en als document te uploaden. Zo omzeil je de compressie van WhatsApp.

lees ook

Telefoonnummers van 3 miljoen Belgische WhatsApp-gebruikers op straat

WhatsApp evolueert continu. Eind vorig jaar voegde het nog een ongedaan-knop toe aan het wissen van berichten. Het werkt ook aan een functie waarbij je berichten maar eenmalig kan weergeven, maar die is voorlopig nog niet publiek uitgerold. Wie vergeetachtig is, kan sinds vorig jaar ook berichten naar zichzelf sturen in WhatsApp als herinnering.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home