WhatsApp werkt aan tool die audioberichten omzet naar tekst

whatsapp

Berichtenapplicatie WhatsApp ontwikkelt een tool die spraakberichten omzet naar platte tekst. De functie is uitgerold in de jongste bètaversie voor iPhone.

De nieuwe toepassing is goed nieuws voor wie geen fan is om via WhatsApp naar spraakberichten te luisteren. Via een eenvoudige instelling zal WhatsApp die spraakberichten automatisch omzetten in tekst. De tool is volgens WABetaInfo nu uitgerold in de jongste bètaversie van WhatsApp voor iPhone. Volgens de website heeft het systeem nog een paar beperkingen, wat niet vreemd is voor een bètaversie.

Privacy voordeel

De transcripties van audio naar tekst vinden plaats op het apparaat en worden daar ook verwerkt. De gegevens worden met andere woorden niet geüpload naar externe servers van WhatsApp of andere diensten. Het spreekt voor zich dat dit om privacy redenen een niet te onderschatten voordeel biedt. WhatsApp is van nature ingesteld op een grote privacy voor de gebruikers. Die houding zorgde in het verleden al voor een paar botsingen met onder andere de Europese Commissie.

In de bètaversie heeft de toepassing enkele beperkingen. Zo zijn transcripties niet mogelijk wanneer het systeem geen woord kan identificeren. Het lukt voorlopig ook niet om transcripties te maken vanuit een andere taal dan degene die is ingesteld voor het omzetten naar tekst. WhatsApp kondigde enkele dagen geleden meerdere nieuwe functies aan. Het gaat voornamelijk over nieuwe manieren om de WhatsApp-status te gebruiken, zo blijkt uit deze blog van WhatApp.

lees ook

WhatsApp werkt aan functie om foto’s in originele resolutie te delen

Enkel voor iPhone (voorlopig)

Het is nog niet duidelijk wanneer de bètaversie van de transcriptiefunctie naar Android komt. Telegram, één van de grotere concurrenten van WhatsApp, biedt nu al audio- en videotranscriptie aan. Het gaat weliswaar om een functie die alleen toegankelijk is voor abonnees van Telegram Premium. Volgens WABetaInfo zal de functie binnen WhatsApp wel gratis zijn voor elke gebruiker.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home