Zo haal je verwijderde WhatsApp-berichten terug

WhatsApp

In slechts enkele klikken kan je vanaf nu verwijderde berichten in WhatsApp terug ophalen. Dit kan enkel voor verwijderde berichten ‘voor jezelf’.

Dat we berichten kunnen verwijderen in WhatsApp, is niets nieuws onder de zon. Soms gebeurt het dat we per ongeluk een bericht verwijderd hebben. WhatsApp heeft hier nu een oplossing voor, en maakt het mogelijk om verwijderde berichten in WhatsApp terug op te halen. Hoewel het idee goed bedacht is, vraagt de uitwerking nog wat meer aandacht.

 • Stap 1: Bericht verwijderen 

  Ga naar een gesprek in WhatsApp en houd het bericht dat je wil verwijderen lang ingedrukt. Klik vervolgens op de Prullenmand. Nadien verschijnt er een keuzescherm met ‘Verwijderen voor iedereen’, ‘Verwijderen voor mezelf’, of ‘Annuleren’. Klik de gewenste optie aan. De eerste optie is twee dagen beschikbaar nadat je het bericht verzonden hebt. Verwijderde berichten kan je niet voor iedereen terug ophalen. De functie werkt alleen bij de optie ‘verwijder voor mezelf’.

 • Stap 2: Verwijderde berichten terughalen

  Om verwijderde berichten terug op te halen, moet je wel snel zijn. Wanneer je een bericht enkel voor jezelf hebt verwijderd, verschijnt er een banner waarop staat dat je de actie ongedaan kan maken. Nadien wordt het bericht opnieuw weergegeven in het chatvenster. Deze functie werkt enkel voor het verwijderen van berichten voor jezelf.

  Deze functie werkt ook wanneer je meerdere berichten tegelijkertijd wil verwijderen. Ook andere mediatypen zoals foto’s, video’s en documenten kunnen op die manier terug opgehaald worden. Het nadeel hierbij is dat alle geselecteerde verwijderde berichten teruggehaald worden, en je niet kan kiezen om één bericht uit de selectie terug te halen.

Ruimte voor verbetering

Het idee erachter is zeker interessant, alleen kan de uitwerking nog wat extra aandacht gebruiken. Momenteel werkt de functie enkel voor berichten die je voor jezelf verwijderd hebt, en moet je ook snel op de ‘ongedaan maken’ knop klikken die slechts vijf seconden verschijnt in de banner. Nadien heb je je kans verkeken om het bericht terug op te halen. Verder is deze functie nog niet operationeel op WhatsApp voor desktop, maar wel voor iOS en WhatsApp Web. Het proces hiervoor is gelijkaardig aan bovenstaande toelichting.

lees ook

Spraakberichten beschikbaar in WhatsApp-kanalen 

Back-up WhatsApp

Wil je toch meer garantie dat je WhatsApp-berichten niet per ongeluk verdwijnen? Dan is het zeker verstandig om regelmatig een back-up te maken van je WhatsApp-gesprekken. Zo geraak je de toegang van je berichten bovendien niet kwijt wanneer je van toestel wisselt.

 • Back-up maken 

  Ga in je WhatsApp naar Instellingen en klik vervolgens op Chats. Daar kan je klikken op Back-up maken. Dit kan zowel via Google Drive op Android en iCloud op iPhone.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home