Microsoft Teams integreert binnenkort slimme Outlook-functies

Teams als werkportaal

microsoft teams

Vanaf maart 2021 integreert Microsoft Teams heel nauw met Outlook. Zo kan je in een chatvenster op e-mails antwoorden en kopieën van e-mails en bijlagen toevoegen aan een chatvenster of specifiek Teams-kanaal.

Wie op dagelijkse basis Microsoft Teams gebruikt, heeft het afgelopen jaar tal van nieuwe functies mogen verwelkomen. Zo is er de nieuwe Taken-app om je werklijst te coördineren en kan je een privé-account toevoegen naast je werk-account om vlot tussen beide te wisselen. Eerder deze maand introduceerde Microsoft Teams nog een nieuwe bel-interface en zijn de Breakout rooms eindelijk beschikbaar.

Microsoft Teams is het afgelopen jaar explosief gegroeid. Eind 2019 stond de teller op 20 miljoen dagelijks actieve gebruikers, terwijl er dat vandaag 115 miljoen zijn.

Maart 2021 als deadline

De sterke groei in populariteit dwingt Microsoft om Teams als topprioriteit te aanschouwen. Om nog meer synergie te hebben tussen alle Office-toepassingen, werkt Microsoft aan een diepere integratie tussen Teams en Outlook.

Volgens de Microsoft 365 roadmap kunnen Teams-gebruikers vanaf maart 2021 een kopie van een e-mail of bijlage uit Outlook integreren in een chatvenster. Je kan vanaf dan ook een nieuw chatvenster openen rond een specifiek e-mail. Wanneer je iets deelt naar Teams vanuit de webversie van Outlook, verschijnt een pop-upvenster om te bevestigen welk kanaal of persoon je wil bereiken en of je de bijlagen ook wil meenemen.

lees ook

Microsoft Teams: zo start je Breakout rooms om beter samen te werken

Je kan vandaag al conversaties delen tussen Teams en Outlook. Lees hier hoe je dat doet. Vergeet ook zeker niet onze gids met tips voor thuiswerken met Microsoft Teams door te nemen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home