Geen onderzoek naar Microsoft na grote investering in OpenAI 

microsoft openai chatgpt

De antitrusttak van de EU zal vermoedelijk geen onderzoek starten naar Microsoft, die recent 13 miljard dollar investeerde in OpenAI.  

De Europese Commissie kondigde in januari aan dat het een onderzoek zou voeren naar Microsoft. Het bedrijf pompte veel geld in OpenAI, en deed menig mensen twijfelen of het over een overname ging, eerder dan een investering. Volgens bronnen van Reuters ziet de Europese Commissie dit niet als een transactie voor overname.  

Geen onderzoek

Eerder dit jaar kondigde Europese regelgevers aan dat het zijn licht ging werpen op de investeringen van Microsoft in OpenAI. Nu blijkt volgens bronnen van Reuters dat de investering van 13 miljard dollar van Microsoft in OpenAI geen staartje krijgt, en wordt het door de Europese Commissie bestempeld als investering.

lees ook

Amazon Bedrock verwelkomt Anthropic’s Claude 3-familie 

De antitrusttak van de EU zal dus vermoedelijk geen onderzoek starten. Grote cloudcomputingproviders investeerden de laatste jaren alsmaar meer in AI-startups. Zo kondigde Microsoft dit jaar nog het partnerschap met Mistral AI aan, en wendde AWS zich tot Anthropic.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home