Microsoft maakt conversaties delen tussen Teams en Outlook eenvoudig

Microsoft Teams

Microsoft lanceert een nieuwe grote update voor chat-toepassing Teams. Voortaan kan je snel berichten delen tussen Outlook en Teams en vice versa.

Microsoft werkt naarstig aan de verdere integratie van Slack-concurrent Teams in het Office-ecosysteem. De softwarereus wil graag dat de lijn tussen de verschillende kantoortoepassingen vervaagt, en gebruikers taken kunnen uitvoeren met de app die hen het meest geschikt lijkt. In een nieuwe update voor Teams krijgt die visie meer vorm.

Teams-gebruikers met de recentste versie van de toepassing op hun systeem kunnen voortaan immers individuele chatberichten en conversaties delen met Outlook rechtstreeks vanuit Teams. Dat kan handig zijn om externen te betrekken of gewoon een beetje meer formaliteit te geven aan een afspraak, aangezien mail toch als officiëler wordt bestempeld door gebruikers dan een Teams-chatbericht.

Outlook Web

Om van de nieuwe functie te genieten, moet Outlook Web ingeschakeld zijn binnen jouw organisatie. Is dat het geval, dan zie je een extra optie wanneer je op de drie puntjes in bij een Teams-tekstballon klikt. Klik op ‘Delen via Outlook’ om meteen een venster te openen waarlangs je een mail kan sturen. Ook het omgekeerde wordt voortaan mogelijk. Klik je rechts op een mailbericht, dan geeft Outlook je de optie om een bericht in Teams te delen. Voorlopig werken deze functies nog niet op mobiele toestellen.

Microsoft maakt van de gelegenheid gebruik om nog enkele andere features in zijn chattoepassing te integreren. De meest opvallende introductie is die van tags. Door mensen tags te geven op basis van hun functie, kan je snel alle werknemers met een bepaalde functie aanspreken. Wil je snel iedereen in sales een bericht sturen, dan wordt de mention ‘@sales’ een optie wanneer de juiste tags zijn gegeven. Administrators beslissen wie de rechten krijgt om tags uit te delen.

Lees ook: Microsoft Teams krijgt Walkie Talkie-functie

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home