Microsoft Teams laat familie en vrienden toe in zakelijke client

De mobiele versie blijft de meest uitgebreide

Je kan voortaan wisselen tussen je zakelijk en privé-account in de desktopversie van Microsoft Teams en videobellen met familie en vrienden. De mobiele app voegt extra opties toe om te chatten met mensen zonder Teams-app en voor locatiegebaseerde notificaties.

Eerder deze maand brachten we het nieuws dat Microsoft meerdere accounts gaat ondersteunen op de desktop-app van Teams. Wat initieel een zegen leek voor professionele gebruikers die in meerdere Office 365-omgevingen moeten werken, viel al snel tegen. Het extra account blijkt een privé Microsoft-account te zijn.

Dat neemt niet weg dat de functionaliteit voor bepaalde gebruikers interessant is. Zo kan je vanaf nu naadloos switchen tussen je zakelijk- en privé-account in de desktop- en webversie van Microsoft Teams. Je kan vanaf nu ook via beide platformen chatten en videobellen met vrienden of familie zonder dat zij Teams moeten installeren. De chatlimiet ligt op 250 mensen, terwijl de videolimiet op 49 deelnemers ligt. Je kan ook foto’s en video’s delen.

Deze nieuwe functies worden op dit ogenblik uitgerold naar alle Teams-gebruikers wereldwijd. Enige voorwaarde is dat je IT-admin de functie over het hele bedrijf activeert.

Chatten zonder Teams-app

Bovenstaande functionaliteit is al langer mogelijk op de mobiele versie van Microsoft Teams. Je kan daar ook overigens met meerdere professionele accounts inloggen en notificaties ontvangen wanneer er een nieuw bericht is. De desktopfunctie kan dat enkel wanneer je met één Office 365-account als gast binnen andere Office 365-omgevingen werkt. Je ontvangt echter enkel een notificatie wanneer je naam specifiek wordt genoemd en het wisselen tussen omgevingen verloopt vandaag nog steeds behoorlijk traag.

lees ook

Microsoft Teams voegt nieuwe apps en Power Platform-tools toe

Mobiele Teams-gebruikers ontvangen de komende weken ook enkele nieuwe functies. Zo kan je voortaan met mensen chatten die geen Teams-app hebben. Enige voorwaarde is dat hun mobiel nummer bekend is in de back-end. Op die manier kunnen ze sms’en ontvangen en die ook beantwoorden. De rest ziet het antwoord standaard in de Teams-omgeving verschijnen.

Notificaties op basis van je locatie

Verder kunnen mobiele gebruikers nu ook notificaties aanmaken gebaseerd op je locatie. Zo kan je bijvoorbeeld familie of vrienden een automatisch bericht sturen wanneer je het kantoor verlaat. Tot slot kan je events in chats nu toevoegen aan de kalender, taak- en locatie-updates ontvangen in je feed en kan je foto’s toevoegen aan je persoonlijk safe.

lees ook

Microsoft Teams klimt naar 115 miljoen dagelijkse gebruikers

De nieuwe mobiele functies zijn volgens Microsoft vandaag beschikbaar in de previewversie en worden naar alle gebruikers uitgerold de komende weken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home