Microsoft Teams start brede uitrol Breakout rooms naar iedereen

Werken in kleinere groepjes

Microsoft Teams

De langverwachte Breakout rooms-functie in Microsoft Teams komt er eindelijk aan. Overheidsmedewerkers kunnen vandaag al starten, de rest van de Microsoft 365-gebruikers moeten nog enkele dagen wachten tot de functie beschikbaar is bij hen.

De Breakout rooms-functie geeft diegene die de videomeeting heeft gestart de mogelijkheid om deelnemers op te splitsen in meerdere virtuele ruimtes om samen te werken. Breakout rooms is in previewversie beschikbaar sinds begin september en wordt nu eindelijk breed uitgerold.

Overheidsmedewerkers kunnen er vandaag al mee aan de slag van zodra Microsoft Teams de update binnen bij jou haalt. De komende dagen wordt Breakout rooms ook beschikbaar gesteld voor alle andere Microsoft 365-gebruikers. Hieronder kan je de functie bewonderen in een online demo van Microsoft:

Breakout rooms bevatten tal van functies

Diegene die de videomeeting leidt, kan kiezen hoeveel breakout rooms worden gemaakt (maximaal 50) en kan per ruimte specifieke deelnemers toekennen. In elke ruimte hebben de deelnemers toegang tot alle meetingfuncties zoals chat, Together Mode of Whiteboard. De verantwoordelijke kan alle breakout rooms monitoren en tussendoor deelnemen aan discussies of aankondigingen maken.

lees ook

Lenovo ThinkSmart View review: Teams-assistent op je bureau

Om met de Breakout rooms-functie aan de slag te kunnen, moet de meetingverantwoordelijke de desktopversie van Microsoft Teams gebruiken. De rest van de deelnemers kunnen prima via de webclient of mobiele versie sessies vervoegen. De IT-admin moet de Breakout rooms-functie eerst wel inschakelen in de Teams meeting policy.

  • Allow scheduling private meeting = on
  • Allow channel meeting scheduling = on
  • Allow meet now in channels = on
  • Allow Meet now in private meeting = on

Wil je beter Teams gebruiken op een dagelijkse basis? Lees dan zeker onze tips om beter online samen te werken in Microsoft Teams.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home