Microsoft Teams combineert To Do en Planner in nieuwe Taken-app

Microsoft Teams

We hebben er een half jaar op moeten wachten, maar Microsoft is eindelijk klaar met de integratie van To Do en Planner in Teams onder de applicatie Taken. Het consolideert taken over To Do, Teams-kanalen, Planner en Outlook.

Eind april kondigde Microsoft aan dat het al zijn planning- en takenapps zou bundelen onder één noemer in Teams. Vandaag is het zover en kan je de combinatie van beide gebruiken in één applicatie in Teams. Klik op de drie puntjes onder Bestanden en kies daar Taken. Wie de applicatie nog niet heeft, kan hier Planner kiezen.

Microsoft Teams taken

Van zodra je Planner opent in Teams, verschijnt de melding bovenaan dat Planner en takenlijstapp To Do gemigreerd zijn en dat de naam van de applicatie elk moment wordt veranderd naar Taken. Tip: rechterklik op Taken (of Planner) en kies Vastmaken. Zo blijft de applicatie vast in de linkerbalk staan.

Opgelet: wie naar Tasks zoekt in Microsoft Teams, komt ook een applicatie tegen met dezelfde naam. Dit is geen Microsoft-app en bevat niet de nieuwe functionaliteit zoals hierboven omschreven. Let hiermee op.

Taken omvat To Do en Planner

In de nieuwe Taken-app (ook de Planner-app) krijg je nu een opdeling van eigen taken uit Outlook en To Do en gedeelde taken uit Planner en Teams-kanalen. Alles is voortaan gebundeld in een duidelijke en overzichtelijke applicatie.

De app biedt mogelijkheden bedrijven om takenlijsten te versturen gericht op relevante locaties, bijvoorbeeld specifieke vestigingen. Via automatische realtime rapportages kan het management bijhouden wat de status van deze taken is. Medewerkers krijgen vervolgens een overzichtelijke lijst te zien met de prioriteiten.

Iedereen met een Microsoft 365-abonnement kan gebruik maken van de nieuwe functionaliteit in de desktopclient of de webversie. In de mobiele app (Android, iOS) van Teams wordt Taken heel binnenkort uitgerold. Overheden die Teams gebruiken, moeten nog even wachten tot later dit jaar wanneer zij ook Taken kunnen gebruiken.

Tip: Tips voor thuiswerk met Microsoft Teams

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home