Microsoft Teams krijgt nieuwe bel-interface en Apple CarPlay

Alles op één centrale locatie

Microsoft Teams

Microsoft Teams krijgt een nieuwe centrale interface waar contacten, voicemails en belhistoriek worden gebundeld in één locatie. Hiermee wil Microsoft de software even gebruiksvriendelijk maken als een klassieke deskphone.

De nieuwe Teams-interface bevat ingebouwde spamdetectie, nummerherkenning en de mogelijkheid om calls samen te voegen. Volgens Microsoft wordt de nieuwe interface op dit ogenblik breed uitgerold naar alle gebruikers wereldwijd over de komende weken.

Binnenkort komt daar volgens The Verge ook de mogelijkheid bij om calls van desktop naar mobiel over te dragen. Dit maakt het handig voor iedereen die van locatie moet veranderen in het midden van een audio- of videocall. Je kan via de Microsoft Teams-app een call volgen zonder audio of andere extra hardware, of je kan een call overzetten om automatisch te eindigen op andere toestellen. Deze functionaliteit wordt pas begin 2021 verwacht.

Microsoft Teams op Apple Carplay

Ondanks dat thuiswerk de norm is en de tijd in de auto beperkt is, voegt Microsoft ondersteuning voor Apple Carplay toe aan Teams. Handig om een meeting aan te nemen wanneer je bijvoorbeeld de kinderen van school haalt of onderweg bent naar de winkel. Je kan Teams bedienen via Siri om calls te beantwoorden. Ondersteuning voor Android Auto is er nog niet op dit ogenblik. Microsoft heeft hierover nog geen informatie.

Tot slot kan je flexibeler meetings opnemen in Microsoft Teams. Naast Microsoft Stream kan je nu ook opnames bewaren in SharePoint of OneDrive. Beide diensten zijn een welgekomen toevoeging en bieden meer flexibiliteit dan Stream. Zo kan je makkelijker calls of transcripties delen buiten een Teams-organisatie.

lees ook

Lenovo ThinkSmart View review: Teams-assistent op je bureau

Microsoft liet gisteren nog weten dat het werkt aan een ‘out of office’-optie die later deze maand beschikbaar is. Vorige maand voegde Microsoft Teams nog tal van nieuwe apps en Power Platform-tools toe om meetings productiever te maken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home