X is uit op je biometrische én persoonlijke gegevens

elon musk

Het socialemediaplatform X past zijn privacyvoorwaarden aan om meer gegevens te verzamelen van gebruikers, waaronder biometrische gegevens maar ook hun professionele achtergrond.

X heeft nieuwe privacvyvoorwaarden gepubliceerd. Daarin staat te lezen dat vanaf 29 september je biometrische gegevens zullen bewaard worden, als je daar je toestemming voor hebt gegeven natuurlijk. In juli werd een aanklacht ingediend tegen het bedrijf, dat toen nog gewoon Twitter heette, omdat het dat onrechtmatig zou doen.

De privacyvoorwaarden verduidelijken niet specifiek om welke biometrische gegevens het gaat, maar wel dat ze noodzakelijk zijn voor het beveiligen van je account. Dat doet vermoeden dat het hier wellicht gaat om je vingerafdruk en/of je gelaatsuitdrukking. Een medewerker van Twitter heeft het nieuws ook bevestigd aan Bloomberg.

X is hiring

Maar er is meer, want X wil meer over je weten dan je vingerafdruk of de kleur van je ogen. De aangepaste privacyvoorwaarden spannen ook het net om persoonlijke gegevens van gebruikers op te vissen. X is bezig met een vacaturedienst op te richten voor geverifieerde bedrijfsaccounts en om de juiste personen te linken aan de juiste vacatures, is het handig als je bijvoorbeeld je opleiding of je werkgeschiedenis deelt met het platform.

Elon Musk en de zijnen lijken dus wel grote plannen te hebben met de nieuwe vacaturedienst. Dat voedt her en der de speculaties dat Musk X aan het omvormen is tot een concurrent voor LinkedIn. Die geruchten zijn wel enkel en alleen gebaseerd op een tweet waarin Musk LinkedIn ‘cringe’ noemt en een alternatief wil ontwikkelen dat veel ‘cooler’ zou zijn.

Gezien zijn rare bokkesprongen weet je echter nooit of Musk aan het grappen of bloedserieus is. We willen alle X-gebruikers dan ook aanraden om de nieuwe privacyvoorwaarden toch maar eerst een goed na te lezen alvorens ze te aanvaarden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home