X rolt audio- en videogesprekken uit op iOS en Android

Het sociale media-platform X heeft een nieuwe stap gezet richting alles-in-één app die eigenaar Elon Musk ervan wil maken. De nieuwste update is de toevoeging van audio- en videogesprekken.

Als het van X afhangt kunnen we binnenkort ook (video)bellen via het platform. Het voormalige Twitter lanceert nu de optie voor audio- en videogesprekken. Na de initiële uitrol op iOS, komen audio- en videogesprekken nu ook naar Android, bevestigt X via X. Dat zal met een toekomstige software-update gebeuren.

Privégesprekken

Musk had in het verleden al een aantal keer gehint naar de opties en X-CEO Linda Yaccarino had het zelfs al bevestigd. Bij X weet je het echter nooit echt zeker wat ze menen en wat er fantasie is. Nu lijken die plannen voor video- en gewone audiogesprekken effectief toch reëel.  Er duiken in elk geval posts op waarin gebruikers melding maken van een notificatie dat ze de optie nu bij de instellingen kunnen vinden.

Bij The Verge hebben ze die nieuwe functie ook al gekregen. Bij ons op de redactie heeft er voorlopig nog niemand de melding gekregen. Wie er wel over beschikt kan de optie activeren onder Privéberichten in Privacy en veiligheid bij de instellingen. De functie is dan ook onderdeel van de befaamde DM’s op X.

lees ook

X is uit op je biometrische én persoonlijke gegevens

Het nieuws is inmiddels bevestigd door Musk. Die wel nuanceert (nooit gedacht dat we dat ooit zouden typen) en het een vroege versie noemt.

Het is nog niet duidelijk of deze functie er voor iedereen komt, of het regionaal beperkt is of alleen voor Premium-leden. Uiteindelijk is de nieuwe betaalformule voorlopig ook maar voor twee landen.


Dit artikel verscheen origineel op 27 oktober 2023. De tekst kreeg een update met de recentste informatie.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home