X vraagt jaarlijks een dollar aan nieuwe leden in twee landen

Mensen in Nieuw-Zeeland of de Filipijnen die ondanks alles toch nog lid willen worden van X, die moeten vanaf nu jaarlijks één US dollar ophoesten om mee te doen.

Sociale media-platform X is begonnen met het testen van het programma ‘Not A Bot’. Om aan te tonen dat ze geen bot zijn, moeten nieuwe gebruikers vanaf nu jaarlijks één US dollar betalen. Het nieuwe systeem wordt eerst gelanceerd in de Filipijnen en Nieuw-Zeeland.

I need a dollar, dollar

Wat de redenering hierachter is, dat wordt door het voormalige Twitter niet verduidelijkt. Het nieuws is intussen in een reactie wel bevestigd door Elon Musk zelf.

Nieuwe leden van de Filipijnen en Nieuw-Zeeland hebben nu dus twee stappen om zich te registreren:

  • Bevestiging van hun telefoonnummer
  • De betaling van één US dollar, aangepast naar de plaatselijke munteenheid

Hiermee registreren gebruikers zich voor een gewoon account. Intussen is er ook Premium, met de befaamde blauwe badge. Die kost momenteel voor Belgische abonnees jaarlijks 101,64 euro, voor de geïnteresseerden.

Er is met het nieuwe programma echter nog een optie. Nieuwe leden uit de twee testlanden die niet willen betalen kunnen nog steeds een account aanmaken, maar alleen om andere accounts te volgen, posts te lezen en video’s te bekijken. Voorlopig blijft de test beperkt tot twee landen, we zijn benieuwd of dit ook naar Europa komt.

Altijd iets nieuws

Het was even geleden dat we nog iets nieuws van X hadden vernomen, wat vrij bijzonder is gezien de capriolen en constante ideeën van zijn eigenaar. Dat was deze zomer wel anders.

lees ook

Videocalls wordt de volgende stap voor X

In augustus waren er de vernieuwde privacyvoorwaarden om meer data te verzamelen, waaronder zelfs biometrische gegevens. Voor Premium-abonnees werd er ook gewerkt aan de mogelijkheid om teksten met de lengte van een volwaardig boek te publiceren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home