Palo Alto Networks voegt AI-laag toe aan platformen met Precision AI

Palo Alto Networks

Palo Alto Networks introduceert Precision AI, een nieuw AI-gedreven systeem voor snellere en proactieve cyberbeveiliging.

Palo Alto voegt een AI-laag toe aan zijn bestaande platformen met Precision AI. Precision AI combineert machine learning, deep learning en generatieve AI binnen de Strata- (netwerkbeveiliging), Prisma- (cloudapplicatiesecurity) en Cortex- (SecOps) platformen van Palo Alto Networks. Het systeem moet netwerken en infrastructuur beter beschermen tegen cybercriminelen.

Functionaliteit van Precision AI

Precision AI verbetert de capaciteiten van het beveiligingsplatform van Palo Alto op verschillende manieren. Zo moet de AI-aanpak bedreigingen die zelf tot stand zijn gekomen met AI herkennen, maar ook bestaande beveiligingsmechanismen verbeteren. Palo Alto signaleert volgende nieuwe functionaliteit:

  • Precision AI Security Bundle: biedt diensten als URL-filtrering, Advanced Wildfire en DNS-beveiliging. Deze tools maken gebruik van AI om webgebaseerde bedreigingen en zero day-aanvallen te bestrijden.
  • AI Access Security: geeft medewerkers toegang tot AI-tools met volledige visibiliteit, controle en databescherming.
  • Prisma Cloud AI Security Posture Management (AI-SPM): identificeert kwetsbaarheden en misconfiguraties in het AI-ecosysteem voor verbeterde naleving van regels en databeveiliging.
  • AI Runtime Security: beschermt AI-gedreven apps tegen injecties, DoS-aanvallen en onveilige output.
  • Code to Cloud AI-functionaliteiten: biedt aanbevelingen voor complexe risico’s en mogelijke inbraakroutes.
  • Security vereenvoudigen met AI: copilots aangedreven door Precision AI in de Strata-, Prisma- en Cortex-platformen.

Platformaanpak en AI

Precision AI komt volgens Palo Alto tot zijn recht in een platformaanpak. Dat is geen verwonderlijke vaststelling: alle grote beveiligingsspelers vandaag wijzen op de meerwaarde van een platformaanpak waarbij één primaire security-vendor instaat voor het gros van de beveiliging. Palo Alto wil net als concullega’s die primaire speler zijn.

Ook de integratie van AI is niet nieuw: andere beveiligingsspecialisten zijn er sinds de start van de AI-hype vorig jaar even enthousiast en snel bij om het AI-aspect in nieuwe beveiligingsoplossingen in de verf te zetten. Palo Alto is echter erg consistent wat betreft de uitbreiding van de eigen capaciteiten met AI-technieken.Bovenkant formulier

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home