Windows 11 vernieuwt Paint met meer functies en een dark mode

Windows 11 Paint

Microsoft werkt aan een redesign van de Paint-app in Windows 11. De tool wordt flexibeler en meer bruikbaar, met dark mode voor de liefhebbers.

Wie ooit een Windows-pc heeft gebruikt, kent Paint. De handige tool laat je toe om digitaal te tekenen of om foto’s en andere media te bewerken. Veel complexiteit zit er niet in, maar de basisfunctionaliteit is voor velen al prima.

Sinds het lint werd toegevoegd aan Paint bij de lancering van Windows 10, staat de applicatie stil op vlak van ontwikkeling. Met Windows 11 kondigt Panos Panay, hoofd van Windows en toestellen bij Microsoft, dat Paint een grondige redesign krijgt.

De korte preview toont een aantal verbeteringen binnen het kiezen van fonts en borstels en een gloednieuwe dark mode. De tool ziet er een stuk meer bruikbaar uit met een zwevende font-tool. Wie graag met lagen wil werken zoals in Photoshop, moeten we helaas teleurstellen.

Windows Insiders

In 2017 wilde Microsoft nog Paint verwijderen uit Windows 10 en van Paint 3D de standaard maken. Gelukkig zorgde de felle wereldwijde kritiek voor een ommekeer en is het Paint 3D geworden dat vandaag optioneel beschikbaar is via de Microsoft Store.

Het is voorlopig nog niet duidelijk wanneer Windows Insiders die de testversie van Windows 11 testen, met de nieuwe versie van Paint aan de slag kunnen. Panay benadrukt dat de redesign er ‘snel’ aankomt.

De nieuwste functies worden altijd eerst aan het Dev-kanaal toegevoegd Windows Insiders. Wie liever een stabielere versie van Windows 11 wil testen, kan zich sinds kort inschrijven in het bèta-kanaal. Microsoft mikt op een lancering dit eindejaar, maar de geruchten wijzen steeds duidelijker naar een beschikbaarheid in oktober. Interesse om je in te schrijven voor de bèta-test? Volg hier ons stappenplan.

We hebben Windows 11 helemaal uitgelicht tot in de kleinste details. Klik hier voor onze uitgebreide gids.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home