Intel lekt lanceringsdatum Windows 11

Microsoft Windows 11 pc

Windows 11 verschijnt in oktober van dit jaar. Dat blijkt uit een gelekt document van processorspecialist Intel.

Windows 11 zou volgens Microsoft later dit jaar officieel verschijnen, al liet Redmond zich nog niet verleiden tot concretere data. Het hoeft niet te verwonderen dat nauwe partners van Microsoft wel weten wanneer de nieuwe versie van Windows op de markt zal verschijnen, al rekent Microsoft daarvoor op hun discretie.

Driverdocumentatie

Intel heeft echter zijn mond voorbij gepraat. In de documentatie voor zijn meest recente GPU-driver somt het bedrijf alle besturingssystemen op waarmee die driver compatibel is. Onderaan dat lijstje lezen we Microsoft Windows 11 – October 2021 Update. Daarmee bevestigt Intel het vermoeden dat Microsoft op oktober mikt om zijn nieuwste besturingssysteem officieel op de wereld los te laten.

Wanneer in oktober de Windows 11 mogen verwachten, blijft nog koffiedik kijken. Het is evenmin duidelijk wie het OS bij lancering zal krijgen. Microsoft bevestigde zelf al dat het voor een gefaseerde uitrol zal kiezen, gespreid over meerdere maanden.

Die strategie volgt Redmond al een tijdje. Net zoals bij grote feature-updates van Windows 10 zouden dan eerst systemen met geteste hardware de upgrade krijgen, terwijl pc’s met minder courante configuraties later volgen.

Nieuwe hardware

Wil Microsoft effectief Windows 11 in oktober lanceren, dan is de kans groot dat daar ook nieuwe hardware van laptopbouwers bij komt kijken. Het is aannemelijk dat we dan ook meteen enkele Windows 11 toestellen op de markt zullen zien, al is hier ook de vraag in welke mate die breed beschikbaar zullen zijn.

lees ook

Windows 11 uitgelicht: het belangrijkste nieuws op een rij

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home