Windows 10-preview met Sets, Bluetooth-verbeteringen beschikbaar

windows 10

Microsoft heeft een nieuwe Windows 10– preview uitgebracht voor pc’s met verbeteringen voor Sets, Bluetooth en Calculator. Deze is anders dan de voorgangers omdat het niet alleen wordt bijgewerkt met fixes maar ook met nieuwe features.

Deze RS5-build is bedoeld voor Windows Insiders die de optie Skip Ahead hebben gekozen. Dat betekent dat ze doorgaan met het ontvangen van builds van de RS_PRERELEASE branch. Slechts een kleine subset van Insiders kan kiezen voor Skip Ahead volgens Venturebeat.com omdat Microsoft nog steeds testers nodig heeft die helpen met RS4.

Sets (niet noodzakelijk de definitieve naam) is een functie waarmee je meerdere apps in één venster kunt uitvoeren met behulp van tabbladen. Het idee is dat je in een bepaald venster nieuwe tabbladen kunt openen voor alles waar je aan werkt zoals relevante webpagina’s, onderzoeksdocumenten en benodigde bestanden. Met Sets kan je app-tabbladen nu via vensters slepen en neerzetten en je kan met Alt + Tab tussen tabbladen schakelen.

Je kan nu ook de batterij van je Bluetooth-apparaten controleren in “Bluetooth en andere apparaten”. Het batterijpercentage wordt bijgewerkt wanneer je pc en het apparaat verbonden zijn. Windows Calculator is bijgewerkt (met versie 10.1803.711.0) om een kleine maar serieuze bug op te lossen. De app berekent nu correct vierkantswortels. Eerder was de berekening slechts een benadering.

Verder bevat het ook een aantal algemene bugfixes en verbeteringen. Zo is er een probleem opgelost dat resulteerde in dubbele invoer in Schijfbeheer en er is een probleem opgelost bij het gebruik van Arabisch als je weergavetaal.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home