USB-C-dock kan je MacBook stuk maken, macOS-update nu beschikbaar

apple macbook pro m1

Docking stations via USB-C van derde partijen kunnen bepaalde MacBook-toestellen stuk maken. Apple heeft het probleem ondertussen gemitigeerd en bundelt de fix in macOS Big Sur versie 11.2.2

De nieuwe update voorkomt dat een USB-C docking station van je MacBook een zogenaamde ‘brick’ maakt. Het probleem situeert zich in de docking stations die stroom leveren over USB-C. Wanneer er connectie wordt gemaakt met de laptop, reageert de laptop plots niet meer en is hij stuk. Een hard reset biedt geen soelaas. Terugsturen naar Apple is de enige oplossing.

Het probleem is gelukkig niet wijdverspreid. Er zijn bepaalde forums en threads op Reddit waar gebruikers klagen om kapotte MacBook-toestellen. Het probleem lijkt zich vooral te focussen op toestellen met een Apple M1-chip volgens de online klachten.

Toekomstige functies

Apple heeft de problemen ondertussen opgelost en bundelt de fix in macOS Big Sur versie 11.2.2. Wie een MacBook Pro (2019 of ouder) of MacBook Air (2020 of later) heeft, doet er goed aan om de update zo snel mogelijk te installeren om problemen te voorkomen indien je gebruik maakt van een USB-C docking station.

Meer informatie over de nieuwe update kan je hier terugvinden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home