macOS Big Sur is nu beschikbaar om te downloaden

10 buiten 11 binnen

Apple macOS 11 Big Sur

Apple heeft officieel de laatste versie van macOS beschikbaar gesteld: macOS Big Sur. Hiermee sluit Apple het hoofdstuk OS X af en start macOS 11.0. Behalve de nieuwe MacBooks en Mac mini met een Apple M1-chip krijgen heel wat voorgaande Mac-toestellen de update voorgeschoteld.

Met macOS Big Sur brengt Apple de grootste update in jaren naar heel wat Mac-toestellen, zowel desktop als laptop. Het resultaat is een volledig nieuw design met een opgefriste interface en een nieuwe controlecentrum dat recht uit iOS lijkt te komen.

Widgets is nog zo’n nieuwigheid dat wordt geleend van iOS. Alle andere updates en nieuwe functies kan je hier terugvinden. De downloadlink voor macOS Big Sur vind je hier.

Nieuw design en extra privacy

Naast tal van nieuwe functies en een opgefrist design introduceert Apple nieuwe privacy-functies. Zo krijg je voortaan meer informatie rond tracking-cookies op elke website in Safari en presenteert de Mac App Store nieuwe privacydata bij elke app die je downloadt.

lees ook

Microsoft geeft prioriteit aan Apple met ARM-versie van Office

Apple lanceert vandaag macOS Big Sur omdat het besturingssysteem klaar moest zijn voor de nieuwe Mac-toestellen met een Apple M1-chip. De nieuwe 13-inch MacBook Air, 13-inch MacBook Pro en Mac mini zijn vanaf 17 november beschikbaar en worden standaard geleverd met Big Sur. Alle voorgaande macOS-versies zijn namelijk niet compatibel met de nieuwe Apple M1 ARM-chip.

Lijst met compatibele toestellen

Dat neemt niet weg dat er tal van anderen Mac-toestellen vanaf vandaag ook kunnen upgraden. Deze toestellen komen in aanmerking:

  • MacBook (2015 of recenter)
  • MacBook Air (2013 of recenter)
  • MacBook Pro (eind 2013 of recenter)
  • Mac mini (2014 of recenter)
  • iMac (2014 of recenter)
  • iMac Pro (alle modellen)
  • Mac Pro (2013 of recenter)

Wie twijfelt hoe oud zijn of haar Mac-toestel is, kan deze stappen volgen om het jaartal terug te vinden.

lees ook

ARM in laptops: maakt Apple meer kans dan Microsoft?

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home