iOS 17.5 laat sideloaden toe voor apps van het web in de EU 

De nieuwe iOS 17.5 software-update van Apple laat sideloaden toe buiten de alternatieve app-marktplaatsen om. 

De bètaversie van iOS 17.5, de opvolger van iOS 17.4, zal zoals beloofd ondersteuning bieden voor het rechtstreeks installeren van apps vanaf de website van een ontwikkelaar in de Europese Unie. Gebruikers kunnen hierdoor apps downloaden van websites van ontwikkelaars, die aan de notariële richtlijnen van Apple moeten voldoen. De bètaversie van iOS 17.5 werd op dinsdag 2 april uitgebracht voor ontwikkelaars, de publieke lancering zal naar verwachting in mei plaatsvinden.  

Apps van het web

Eerder dit jaar liet Apple in het licht van het DMA alternatieve app-winkels toe, waarbij ontwikkelaars hun apps konden aanbieden op geautoriseerde alternatieve app-marktplaatsen zoals Mobivention. De nieuwe iOS 17.5-update zou volgens codeverwijzingen naar web-distributie, opgemerkt door MacRumors, ook het sideloaden toelaten op websites van ontwikkelaars.  

lees ook

Apple behoudt webapps na Europese druk

Ontwikkelaars dienen zich eerst aan te melden voor de zakelijke voorwaarden van de EU waarmee ze app-marktplaatsen van derden kunnen maken. Hiervoor dienen ze twee jaar of meer in het ontwikkelingsprogramma te zitten en over een applicatie beschikken met meer dan een miljoen eerste installaties per jaar.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home