‘OLED-versies iPad Pro worden in mei verwacht’

ipad pro

Apple plant een grote update voor de iPad Pro in de vorm van een OLED-scherm. De topmodellen krijgen ook de nieuwste Apple M3-chip.

Het is al verdacht lang stil rond de iPad line-up van Apple. Vorig jaar werd er geen enkel nieuw model aangekondigd. Zowel de iPad Pro als de iPad Air hebben al twee jaar geen update meer gekregen. Volgens Bloomberg wilde Apple initieel de nieuwe tablets al eind maart lanceren, maar door softwareperikelen is de lancering achteruit geschoven naar mei.

De iPad Pro krijgt als eerste iPad-model een OLED-scherm in twee formaten: 11 inch en 12,9 inch. De tablets krijgen de nieuwste Apple M3-chip aan boord. Optioneel krijgt het Magic Keyboard een nieuw design met een groter trackpad.

De iPad Air wordt naar verluidt ook vernieuwd in mei. Naast de standaard 10,9 inchversie werkt Apple aan een grotere 12,9 inchvariant. Beide modellen zouden de Apple M2-chip aan boord krijgen.

Mocht Apple beslissen om de nieuwe iPad-modellen in mei aan te kondigen, zou dat een maand voor WWDC 24 zijn. Dat is de jaarlijkse hoogmis voor ontwikkelaars binnen het Apple-ecosysteem. De keynote vindt plaats op 10 juni. Ontwikkelaars hebben gratis toegang tot het WWDC.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home