OneNote brengt spraakinvoer naar Mac-gebruikers

OneNote voor Mac krijgt spraakgestuurd typen. Daarmee maakt Microsoft de achterstand goed, want de functie was al beschikbaar op Windows en via de webversie van OneNote.

Mac-gebruikers die graag hun notities dicteren, kunnen daar voortaan voor terecht in OneNote. Met spraakgestuurd typen is het mogelijk om teksten te noteren in het notitieprogramma, maar ook de opmaak van de tekst kan je met je stem aanpassen.

De AI-functie ondersteunt onze taal en is terug te vinden in het Startblad bij de categorie Spraak. Daar zie je een microfoon met het onderschrift Dicteren. Een druk op deze microfoon start het spraakgestuurd typen.

In de Windows-versie van de applicatie zit de functie al voor lange tijd op deze positie ingebakken. Apple-gebruikers moesten echter teruggrijpen naar de webversie van OneNote om spraakgestuurd te kunnen typen. Daar komt vanaf Versie 16.68 (Build 22121100) van Microsoft OneNote voor Mac verandering in. Momenteel is de functie uit te testen via het bètakanaal van de app.

Dicteren

Spraakgestuurd typen geeft werknemers die minder snel typen of niet in staat zijn om te typen meer mogelijkheden. Zij hebben wel opties om via bepaalde wegen met AI te dicteren, maar door de integratie in meerdere apps verbetert de werkflow.

Daar werkt ook Google Docs aan mee door spraakgestuurd typen naar meerdere webbrowsers uit te breiden. In een Google Doc kunnen Apple-gebruikers voortaan de functie gebruiken via de eigen webbrowser Safari.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home