WhatsApp lanceert macOS-app

whatsapp macOS

WhatsApp heeft nu eindelijk ook een eigen applicatie voor macOS. Die ondersteunt groepsgesprekken en de sleepfuncties van het besturingssysteem.

macOS-gebruikers hebben er lang op moeten wachten, maar de nieuwe WhatsApp-app voor Mac is vanaf nu eindelijk beschikbaar. De app kan voorlopig enkel rechtstreeks via de website van WhatsApp gedownload worden, maar zal binnenkort ook via de appwinkel voor macOS beschikbaar zijn. De Windows-desktopversie is al sinds eind 2021 beschikbaar en kreeg in maart nog een heuse make-over.

lees ook

WhatsApp gebruiken zonder een smartphone of tablet in de buurt

De macOS zal de meeste features van de vernieuwde Windows-app overnemen, zoals de videogroepsgesprekken en end-to-end-encryptering van gesprekken. Via de desktopapps kan je met acht personen een videogesprek houden, voor audiogesprekken ligt de limiet op 32 deelnemers. De cross-platform ervaring wordt door de toevoeging van een Mac-app weer stukken beter wat WhatsApp stilaan een te duchten concurrent maakt voor Zoom en Microsoft Teams.

Slepen voor gevorderden

Maar er zijn ook leuke extraatjes voor macOS. WhatsApp zegt dat de applicatie volledig opnieuw ontworpen werd om de mogelijkheden van het besturingssysteem optimaal te benutten. Zo ondersteunt WhatsApp op macOS ook de sleepfuncties om vlot bijlagen toe te voegen aan je berichten.

Er zijn wel enkele technische voorwaarden. Zo dient je apparaat minstens op macOS 11 Big Sur te draaien en zal de WhatsApp-client ook enkel werken als je en Mac of Macbook met een Apple M-chip hebt, eerste of tweede generatie maakt geen verschil. Heb je nog een ouder model met Intel-chip, dan blijf je aangewezen op de webversie om WhatsApp te kunnen gebruiken op Mac.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home