Microsoft OneNote telt voortaan nog maar één versie op Windows

onenote

Gedaan met zoeken naar de juiste Microsoft OneNote-versie voor je pc. Microsoft vernieuwt de OneNote-app en voegt beide Windows-versies samen.

Windows-gebruikers moesten tot heden altijd kiezen tussen twee OneNote-versies. De bekendste versie is wellicht de OneNote-app die vast onderdeel is van het 365-aanbod, maar je ook als losstaande app kan downloaden. Daarnaast was er nog de versie die standaard op elk Windows 10-apparaat geïnstalleerd staat.

Microsoft lijkt nu te hebben ingezien dat twee OneNote-versies voor hetzelfde besturingssysteem teveel van het goede is en herlanceert OneNote in de Microsoft Store. Deze versie, die voor alle duidelijkheid geen nieuwe app is, geldt nu als de overkoepelende versie en zal ook standaard worden geleverd bij een Microsoft 365-abonnement.

Dat heeft natuurlijk gevolgen voor OneNote voor Windows 10. Deze versie zal Microsoft niet langer meer aanbieden in zijn appwinkel. Ondersteuning blijft wel gegarandeerd tot oktober 2025 voor wie deze versie gebruikte voor het maken van notities. Dan houdt de algemene ondersteuning voor Windows 10 overigens ook op.

Klikken met je pen

Om gebruikers aan te sporen de overstap naar de vernieuwde OneNote sneller te maken, stopt Microsoft de notitieapp in een gloednieuw en overzichtelijker jasje met nieuwe functies. Heb je een toestel met een stylus zoals Microsoft’s eigen Surface-apparaten, dan volstaat een druk op de knop om een notitieblok te openen.

microsoft onenote pen
Bron: Microsoft

Twee keer klikken op de drukknop opent dan weer de volledige OneNote-app. Ook het dicteren van notities zou vlotter moeten gaan.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home