Apple stelt bèta-updates gratis beschikbaar

apple mac mini

Gebruikers van een Apple ontwikkelaarsaccount hoeven niet meer te wachten tot volgende maand om de nieuwste bèta’s van de tech-gigant uit te proberen.

Betalende gebruikers met een Apple ontwikkelaarsaccount hadden in het verleden een streepje voor op abonnees met een gratis account, om de nieuwste bèta-updates te testen. Apple zet de deuren nu echter open voor alle gebruikers.

Voorwaarden

Vanaf nu hoef je de maandelijkse 99 dollar voor het Apple Developer Program dus niet te betalen om de eerste bèta-releases van OS te installeren. Dat betekent dat ongeduldige (aspirant) ontwikkelaars sinds gisteren al aan de slag kunnen met vroege versies van bijvoorbeeld macOS Sonoma of iOS17, in plaats van te moeten wachten op de openbare bèta van volgende maand.

Je moet sowieso wel beschikken over een Apple-ID of een ontwikkelaarsaccount bij het Apple Developers Program.

Tot voor kort moesten ontwikkelaars een configuratieprofiel downloaden en installeren, per toestel. Nu kan je die eerste bèta’s echter installeren via een optie in de update-instellingen van de software bij je apparaat.

lees ook

Steeds minder ondersteuning voor Intel-Macs

Niet zonder risico

Denk er wel aan dat die vroegste bèta’s vooral bedoeld zijn voor ontwikkelaars. Die hebben vaak een tweede toestel, speciaal om die nieuwe systemen uit te proberen. Aangezien die nog in volle ontwikkeling zijn en zich nog in een vroege testfase bevinden, zijn allerhande bugs eerder regel dan uitzondering.

Het is dus af te raden om die te installeren als je maar over één toestel beschikt. Veel van die bèta’s verhinderen je om weer terug te gaan naar de algemene, stabiele software en dan is het wachten op de volgende publieke update, soms wel een half jaar later. Vroege bèta’s downloaden en installeren is dus altijd op eigen risico

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home