Microsoft brengt AI van Copilot naar OneNote

In november van dit jaar komt de AI-assistent Copilot naar de notitie-app Microsoft OneNote.

Het was in april al aangekondigd, maar nu is het bijna zover: Copilot komt in november 2023 eindelijk echt naar Microsoft OneNote. Dit is een onderdeel van de uitgerolde lancering van Microsoft 365, volgens zijn eigen stappenplan.

Slim notities nemen

 De AI van Copilot kan gebruikers van OneNote helpen bij de typische zaken die nuttig kunnen zijn voor een notitie-app.

lees ook

OneNote brengt spraakinvoer naar Mac-gebruikers

Je gaat de virtuele assistent bijvoorbeeld samenvattingen kunnen laten maken. Dat kan van een stuk tekst, maar ook van een hele pagina of sectie. Dat wordt gegenereerd in makkelijk deelbare formats.

Wanneer je nogal veel op je bord hebt, kan je Copilot een takenlijstje laten opstellen. Je kan er natuurlijk ook verschillende laten genereren, bijvoorbeeld per project.

Copliot is een assistent, het systeem kan je dus bijvoorbeeld ook helpen met een planning op te maken. Dat kan ook hier voor een project zijn, maar evengoed voor een evenement, een vergadering of zelfs een leuke teambuilding.

Geen AI-assistent meer zonder chatfunctie. Via eenvoudige prompts kan je ook converseren met Copilot en het systeem vragen stellen en opdrachten geven.

Microsoft integreert Copilot wel in meer applicaties de laatste tijd (en in de nabije toekomst). De AI-assistent zal je binnenkort bijvoorbeeld ook kunnen helpen met het opstellen van mails in Outlook.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home