Microsoft Office krijgt redesign en testversie voor Windows 11

Office 2021

Het nieuwe design van Microsoft Office brengt de suite dichterbij de nieuwe stijl van Windows 11. Er is een bèta-versie beschikbaar om nu al te testen, met voor het eerst ondersteuning voor 64-bit ARM-systemen.

Windows 11 neemt alle plaats in op het podium, maar achter de schermen werkt Microsoft ook hard aan Office 2021 dat later dit jaar verschijnt als éénmalige aankoop of binnen Microsoft 365. De redesign van Office is eerder oppervlakkig om het pakket in lijn te brengen met Windows 11. Naast het nieuwe design past de nieuwe versie van Office zich aan de dark mode of light mode van Windows.

Voor het eerst komt er ook ARM-ondersteuning voor Office binnen Windows. Eind vorig jaar lanceerde Microsoft al een ARM-versie van Office, maar exclusief voor macOS Big Sur. Nu is ook Windows eindelijk aan de beurt. De lijst met ondersteunde ARM-chips omvat een aantal Qualcomm-chips en Microsofts eigen chip in de Surface Pro X. Native ondersteuning van Office moet ARM-machines een boost geven in prestaties en efficiëntie.

Wie aan de slag wil met de testversie van Office, moet zich eerst aanmelden als Office Insider. Zakelijk gebruikers moeten daarvoor goedkeuring krijgen van het IT-departement. De bèta is nu beschikbaar, maar nog niet iedereen kan het nieuwe design al bewonderen. Microsoft rolt de vernieuwing gestaag uit de komende dagen. Wie ongeduldig is, kan in het zoekvenster binnenkort beschikbaar of coming soon typen om de redesign te forceren. Bij ons is de optie voorlopig nog grijsgekleurd en niet beschikbaar.

Kies je vandaag beter voor een eenmalige licentie van Office of is Microsoft 365 met een abonnement een betere oplossing? Lees onze uitgebreide gids met alle plus- en minpunten van elk pakket.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home