Microsoft kondigt Office 2021 aan voor Windows en macOS

Één keer betalen

Office 365

Microsoft kondigt twee nieuwe versies van Office aan die je met een eenmalige licentie kan aankopen: een consumentenversie van Office 2021 en een professionele variant onder de noemer Office LTSC.

De twee versies van Office 2021 zijn in de tweede jaarhelft van 2021 beschikbaar en vervangen de eenmalige softwarelicentie van Office 2019. Beide worden tegelijk beschikbaar gesteld voor macOS en Windows en bieden een alternatief voor cloudvariant Microsoft 365 (vroeger Office 365) die een maandelijks abonnement vereisen.

Volgens The Verge zijn er nog weinig details rond nieuwe functies of veranderingen voor Office 2021. De professionele Office LTSC (Long-Term Servicing Channel) bevat sowieso wel de vernieuwde dark mode, betere toegankelijkheidsopties en functies als Dynamic Arrays en XLOOKUP voor Excel. Vermoedelijk krijgt de consumentenversie Office 2021 vergelijkbare functies.

Verwacht geen drastische esthetische veranderingen in de nieuwste Office-versie met een eenmalige licentie omdat Microsoft voornamelijk zijn focus legt op Microsoft 365 met bijhorende cloudfuncties en synergiën.

Twee versies van Office 2021

De LTSC-versie van Office 2021 is een belangrijk signaal naar professionele klanten dat het alternatief voor cloudformule Microsoft 365 (vroeger Office 365) blijft bestaan. Jared Spataro, hoofd van Microsoft 365: “Het is belangrijk om de klant tegemoet te komen waar ze vandaag staan. We hebben de afgelopen 10 maanden een enorme verschuiving gezien richting de cloud. Tegelijk hebben we zeker klanten in specifieke scenario’s waar ze aanvoelen dat de cloud nog niet voor hen geschikt is.”

lees ook

Microsoft 365 of toch Office 2019: maandelijks betalen beter dan één keer kopen?

Office LTSC krijgt wel maar ondersteuning gedurende vijf jaar, twee jaar minder dan een traditioneel Office-product met eenmalige aankoop zoals bij Office 2019 het geval was. Prijzen voor Office Professional Plus, Office Standard en individuele apps zullen ook tien procent klimmen voor professionele klanten. Office 2021 voor consumenten, eenmanszaken en kleine bedrijven zien geen prijsverhoging. Hoeveel elk pakket exact zal kosten, wordt later bekend gemaakt.

Samen met Windows 10 lanceren

Volgens Spataro zal de beschikbaarheid van Office 2021 nagenoeg samenvallen met de grote Windows 10-update dit najaar die naar verluid tal van visuele veranderingen met zich meebrengt onder codenaam Sun Valley. Er komt een previewversie van Office LTSC, de professionele variant van Office 2021, vanaf april. De consumentenversie krijgt geen preview. Beide officevarianten krijgen een 32-bit- en 64-bitversie.

Kies je vandaag beter voor een eenmalige licentie van Office of is cloudversie Microsoft 365 met een abonnement een betere oplossing? Lees onze uitgebreide gids met alle plus- en minpunten van elk pakket.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home