Magic Leap start met levering van AR-headset aan ontwikkelaars

Magic Leap is eindelijk gestart met de levering van zijn Augmented Reality (AR) headset. Ontwikkelaars moeten tussen de 1.500 euro en 2.000 euro betalen om de futuristische technologie in huis te halen. Voorlopig is er nog heel weinig bekend over de compacte AR-headset, maar daar komt mogelijk snel verandering in.

Magic Leap liet aan CNET weten dat ze sinds kort werken met een early access ontwikkelaarsprogramma. Leden van dit programma hebben ondertussen de hardware ontvangen. Wie nog met de hardware van Magic Leap aan de slag wil, kan zich inschrijven in de Creator Portal om meer over de AR-headset te leren. Zij ontvangen de hardware later dit jaar.

Je zou denken dat de hardware nu eindelijk minder geheim wordt wanneer ontwikkelaars hem zullen ontvangen, maar niets is minder waar. Als onderdeel van het contract moet de bril altijd in een safe bewaard worden wanneer die niet in gebruik is. Deze ietwat vreemde maatregel zorgt voor ontevredenheid bij sommige ontwikkelaars die de boot liever nog afhouden.

Magic Leap heeft eind 2017 na jarenlange ontwikkelingen eindelijk de One headset getoond aan het grote publiek. Behalve het design en de meegeleverde controller weet niemand wat de bril kan.

Wat de headset anders maakt dan de Microsoft Hololens is het veel grotere holografische beeld voor je ogen. De Hololens maakt AR mogelijk in een bepaald deel van je zicht, terwijl Magic Leap holografische 3D-beelden over je hele beeld kan projecteren. De bril zelf is behoorlijk compact omdat die in verbinding staat met een ‘Lightpack’ die aan je broeksrand hangt. Daarin zit namelijk de batterij en de processorkracht.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home