Laatste Windows 10 Preview online voor nieuwe Spring Creators Update

Microsoft heeft net een nieuwe Windows 10 Preview losgelaten binnen de ‘fast ring’ van Windows 10 Insiders. Deze versie heeft maar drie bug fixes aan boord, wat bijzonder weinig is. Het is opnieuw een update uit de Red Stone 4-tak, wat betekent dat de Spring Creators Update elk moment beschikbaar is.

Windows 10 is een service die elk halfjaar een grote update krijgt van Microsoft. Na de November Update, Anniversary Update, Creators Update en Fall Creators Update is het nu tijd voor de Spring Creators Update die volgens geruchten ergens in april beschikbaar moet zijn. Microsoft zelf heeft de nieuwe naam of lanceringsdatum nog niet officieel gecommuniceerd, maar er zijn genoeg tekenen aan de wand dat de update zo goed als klaar is.

De laatste nieuwe Windows 10 Preview bevat drie bug fixes:

  • Probleem opgelost waarbij bepaalde toestellen met BitLocker actief plots opstarten in BitLocker recovery
  • Probleem opgelost waar het niet mogelijk was om de schermresolutie aan te passen wanneer je vier of meer schermen gebruikt.
  • Probleem opgelost waar zoektermsuggesties in Edge werden weergegeven maar niet konden worden geselecteerd.

De update van vandaag duwt het Windows 10-nummer binnen de Red Stone 4-tak van 17128 (beschikbaar 23 maart) naar 17133. Volgens Venturebeat is de kans bijzonder groot dat dit nummer de finale Spring Creators Update is die later wereldwijd naar iedereen zal uitrollen.

Deze laatste nieuwe update heeft namelijk geen merkbare problemen en verwijdert ook het watermerk dat bij alle voorgaande testversies rechts onderaan zichtbaar is. Microsoft blijft bevestigen dat ze nog steeds de finale code analyseren voordat ze die beschikbaar stellen. Ze adviseren daarom om deze testversie niet op een machine te installeren die je dagelijks gebruikt.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home