Google stelt eerste vouwbare Pixel-smartphone voor

De eerste vouwbare smartphone in Google’s Pixel-serie is een feit.

Tijdens de eigen ontwikkelaarsconferentie I/O stelde Google drie nieuwe producten in het Pixel-gamma voor, elk voorzien van de chip Tensor G2; die werd vorig jaar geïntroduceerd. Veruit de belangrijkste van het drietal is Googles eerste vouwbare smartphone: de Pixel Fold – what’s in a name – is opengeklapt tevens een tablet. Daarnaast breidt de serie verder uit met een tablet die niet transformeert in een telefoon en een nieuwe smartphone die je niet kan openvouwen tot een tablet.

Pixel Fold

De grote ster van deze productvoorstelling is in feite een tablet van 7,6 inch die open en dicht vouwt als een boek. Dicht wordt het een smartphone van 5,8 inch. De basis van dit vouwbare chassis is een roestvrij stalen scharnier, in principe goed voor zeker 200.000 vouwbeurten. Volgens Google is het stevig genoeg om het toestel ook maar half opengevouwen te gebruiken; dan doet het in feite dienst als een mini laptop. Dat zijn dus bijna drie toestellen voor de toch stevige prijs van 1.800 dollar.

Beide schermen zijn voorzien van OLED-technologie met een vernieuwingsfrequentie van 120 Hertz. Met het grotere scherm geniet je wel van een iets hogere resolutie dan in de smartphonevorm: 2.208 x 1.840 pixels. Elk scherm krijgt het gezelschap van een camera met 8,3 MP. Als smartphone komen daar ook nog eens drie extra’s bij: een hoofdlens met 48 MP, een ultrawijde lens en een telefoto-module. Die laatste twee werken beiden met 10,8 MP.

De processor wordt ondersteund door twaalf gigabyte aan geheugen, maar het toestel kan ook worden geconfigureerd 256 GB of 512 GB. Dit alles loopt op een batterij van 4.800 mAh. Die gaat, compleet opgeladen, volgens Google meer dan een etmaal mee (in bepaalde situaties).

Helaas moeten we (intussen naar goede gewoonte) wel melden dat dit toestel voorlopig nog niet te krijgen is in België of Nederland. Google houdt zo vast aan zijn strategie om ons land als onbelangrijke tweederangsmarkt te behandelen.

lees ook

Google toont supercomputers in de cloud gebouwd met nieuwe A3-VM’s

Pixel Tablet

De tablet kreeg de voor de hand liggende naam Pixel Tablet mee en gaat over de toonbank voor 499 dollar. Het toestel beschikt over een lens van 11 inch, acht megabyte aan RAM en qua opslag heb je de keuze tussen 128 of 256 GB.

Voor die net geen vijfhonderd dollar voorziet Google bovendien een magnetisch dock met twee speakers en een oplaadsysteem, dat meteen ook dienst doet als standaard. Zo wordt de Pixel Tablet een slim scherm dat je bijvoorbeeld kan gebruiken om je andere eveneens slimme toestellen in huis te bedienen.

Pixel 7a

De nieuwe smartphone komt op de markt onder de ronkende naam van Pixel 7a en dat aan minstens vijfhonderd dollar. Dat is toch zeker een tiende meer dan voorganger 6a. Het is een telefoon in het middensegment, met een scherm van 6,1 inch dat een vernieuwingsfrequentie van negentig Hz krijgt. Volgens Google is het scherm een kwart helderder onder direct zonlicht dan dat van de 6a.

Verdere upgrades zijn camera die beschikt over een lens van 64 MP en nog meer ondersteuning voor draadloos opladen. Volgens Google gaat één enkele oplaadbeurt van de 7a maar liefst drie dagen mee in batterijbesparingsmodus. In Nederland zal het toestel 509 euro kosten. België krijgt officieel weer niets, al kan je zoals vaak wel via verschillende retailers aan de telefoon geraken. Hetzelfde geldt voor de tablet, die 679 euro zal kosten voor wie die tegen de wensen van Google in toch als Belg wil bezitten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home