Vertex AI krijgt nu algemene AI-ondersteuning

Google Cloud

Google Cloud maakt verschillende tools met generatieve kunstmatige intelligentie nu algemeen beschikbaar in Vertex AI.

Een maand nadat Google op de eigen ontwikkelaarsbeurs I/O een preview gaf van een aantal tools met generatieve AI, zijn die nu algemeen beschikbaar in Vertex AI.

Wat is Vertex AI

Vertex AI is een verzameling van clouddiensten waarmee bedrijven machinaal lerende modellen ontwikkelen. Hiervoor beschikt het systeem over managementfuncties voor de datatraining van neurale netwerken. Wanneer zo’n model gereed is, kunnen ontwikkelaars Vertex AI inzetten om technische problemen te monitoren.

Model Garden

Model Garden is één van de diensten die nu beschikbaar zijn gesteld. Het systeem geeft toegang tot meer dan 60 AI-modellen via Google Cloud, om bijvoorbeeld tekst of beelden te genereren en om code te debuggen.

Sommige van die modellen zijn ontwikkeld door Google, anderen zijn beschikbaar via open-source. Een subgroep van die modellen kan volgens Google worden aangepast aan de specifieke noden van gebruikers.

Een belangrijke functie van Model Garden is PaLM, de interface van Vertex AI voor de programmatie van applicaties. Dat groot taalmodel genereert niet alleen tekst in verschillende talen, maar kan ook denkoefeningen aan, zoals raadsels.

lees ook

Google en Salesforce integreren BigQuery en Data Cloud

Bovendien geeft Model Garden toegang tot AI-systeem Codey, een groot taalmodel dat specifiek is ontworpen voor programmering. Volgens Google kan Codey extra lijnen code voorstellen, wanneer het systeem slechts een klein stukje krijgt om te analyseren. Het bevat ook een chatbot die code genereert, bestaande programma’s debugt en programmering uitlegt.

Generative AI Studio

Naast Model Garden rolt Google ook Generative AI Studio uit, een tool waarmee ontwikkelaars de neurale netwerken van de tech-reus vlotter kunnen gebruiken. Ze kunnen er bijvoorbeeld het gewicht van sommige neurale netwerken in Google Cloud mee aanpassen. Dat verhoogt de kwaliteit van de resultaten die een model geeft.

Volgens Google kunnen ontwikkelaars Generative AI Studio ook inzetten om te testen welke antwoorden een model geeft op specifieke prompts. Dat helpt om in te schatten welk model het meest geschikt is voor een bepaald project.

Deze lancering is al de tweede vernieuwing rond Google Cloud, na het nieuws rond Cross-Cloud Interconnect.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home