Google start test met AirDrop-concurrent maar niet in de Donbas of bij jou

google ai

Google lanceert Nearby Share als bèta voor Windows, maar niet op jouw toestel. Ons land valt voorlopig uit de boot. Betere en vooral gestandaardiseerde synergie tussen Windows en Android is wel onderweg.

AirDrop laat Apple-gebruikers toe om snel en eenvoudig bestanden zoals foto’s te delen met andere Apple-toestellen waaronder laptops. “Dat is handig”, dachten ze twaalf jaar na de lancering ervan bij concurrent Google. Met dat in het achterhoofd mogen we uitkijken naar Nearby Share of AirDrop voor Android en Windows. De oplossing zit geïntegreerd in alle Androidversies boven editie zes, maar niet in Windows zelf.

Niet in de EU

Windows-gebruikers moeten een app downloaden. Die zal werken op Windows 10 en 11, tenzij je Windows op een ARM-toestel draait. De app is beschikbaar als bèta maar niet overal. Google geeft aan dat de bèta-toepassing naar de VS en de meeste landen wereldwijd komt, met uitzondering van de hele EU (waaronder België en Nederland). De enige andere regio die in de lijst met uitzonderingen staat, is Donbas in Oekraïne. In de Europese Unie is het niet ondenkbaar dat strikte privacyregels de uitrol complexer maken.

We contacteerden Google voor verduidelijking en kregen als antwoord dat Google geen extra informatie kan geven. ‘kunnen’ wordt hier naar ons gevoel met ‘willen’ verward. De specifieke exclusie van de hele EU uit een testprogramma dat wereldwijd wel beschikbaar is, noopt volgens het bedrijf geen enkele vorm van transparantie en dat is in dit geval best jammer.

Nearby Share belooft het eenvoudig te maken om vanop je telefoon snel bestanden met een pc te delen. Zowel Microsoft al fabrikanten van Android-telefoons werken vandaag naarstig aan hun eigen oplossingen daarvoor. Denk maar aan Phone Link van Microsoft, of de Ready For Assistant van Motorola. Met Nearby Share komt er een eenvoudige oplossing die over alle Android-toestellen heen werkt, zonder extra app op de telefoon.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home