Laat Gmail binnenkort je e-mails voor je schrijven

Waarom het zelf doen als AI het ook kan?

gmail ai

Heb je nog een berg onbeantwoorde e-mails liggen? Vraag dan hulp aan Gmail.

Google kondigde tijdens I/O 2023 Duet AI aan: een verzameling van A-functionaliteiten voor het Workspace-imperium. Met Duet AI zal het schrijven van teksten, invullen van spreadsheets of het maken van presentaties minder tijdrovend aanvoelen. Je geeft in een korte prompt aan wat je precies wilt en de AI doet de rest. Voor Gmail, de populairste Workspace-applicatie, lanceert Google ‘Help Me Write’.

De timing om AI-gegeneerde e-mails te lanceren kon niet beter voor Google. Een recent onderzoek van nota bene grote rivaal Microsoft bracht aan het licht dat werknemers veel tijd verliezen aan het beantwoorden van e-mails of chatberichten. Google introduceerde daarom Smart Reply in 2017, dat korte automatische antwoorden kan schrijven, en Smart Compose in 2018, dat antwoordsuggesties doet. Help Me Write bouwt hierop verder.

lees ook

Van autopiloot tot copiloot: hoe zal AI ons (werk)leven veranderen?

Mailen met AI

Sundar Pichai deelt via het officiële Twitter-bedrijfsaccount een korte demo. Open je een leeg mailtemplate, dan zal je binnenkort een nieuw potloodicoon zien opduiken in de werkbalk. Dit opent een korte tekstbalk waar je de prompt ingeeft voor de e-mail. Vervolgens maakt de AI een eerste versie op. Is de eerste poging nog niet helemaal goed, kan je vragen om de toon te veranderen, de e-mail uit te breiden of in te korten, of om helemaal opnieuw te beginnen. Klik vervolgens op Invoegen en de mail is klaar voor verzending.

Spijtig genoeg blijft Google nog wat in het vage over wanneer het Help Me Write en alle andere Duet AI-functies gaat beginnen uitrollen. Voorlopig blijven ze nog voor een beperkt testpubliek in de Verenigde Staten beschikbaar. Je zal je e-mails dus nog een tijdje zelf moeten schrijven. Ontdek hier hoe je dat op een veilige manier doet.

Om de tijd die we spenderen aan communicatie in te korten, lanceert Google ook andere platformen AI-hulpmiddelen. Microsoft wil zijn Copilot ook integreren in Outlook en heeft de testgroep deze week flink uitgebreid. SlackGPT kan spoedig snelle antwoorden verzenden op Slack-berichten.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home