Apple Mac Pro krijgt goedkopere gpu-upgrade

Mac Pro
Apple levert een totaalpakket af waarin design een rol speelt. Dat kan je met een zelfbouw-pc niet evenaren.

Apple voorziet een iets meer betaalbare upgrade voor zijn Mac Pro. Je kan de oude Radeon Pro 580X voortaan upgraden naar een Radeon Pro W5700X voor 750 euro extra.

Apple breidt de configuratiemogelijkheden van zijn Mac Pro desktop-workstation uit. Het toestel heeft een vanafprijs van 6.499 euro maar voor dat geld krijg je een vrij lichte configuratie met een AMD Radeon Pro 580X als gpu. Die grafische kaart is niet meteen een krachtpatser, maar een upgrade naar een Radeon Pro Vega II zorgde voor een prijsboost van maar liefst 3.000 euro.

Radeon Pro WX7500X

Voortaan kan je voor een iets meer betaalbare optie kiezen met AMD’s Radeon Pro WX7500X-gpu. Een enkele Radeon Pro WX7500X met 16 GB aan GDDR6-geheugen is goed voor een meerprijs van 750 euro. Dat is gezien de startprijs van de Mac Pro nog steeds erg veel geld, maar ligt toch al iets meer in de lijn van de marktwaarde van een dergelijke gpu.

Wie met één exemplaar niet genoeg heeft, kan zijn workstation ook met twee WX7500X’s configureren. 750 euro maal twee is in dit geval wel 2.000 euro, wat betekent dat de tweede gpu je 1.250 euro kost. Dat is meteen ook de prijs van de losse AMD Radeon Pro WX7500X-module wanneer je die wil bijkopen om je systeem achteraf zelf te upgraden.

AMD maakt deze specifieke grafische kaart exclusief voor gebruik door Apple. Het is dus moeilijk om ze rechtstreeks te vergelijken met een vrij beschikbaar model. Nvidia-kaarten blijven onbeschikbaar voor de Mac Pro, ondanks de populariteit van het merk bij designers en ontwikkelaars.

Wieltjes

De prijs van de gpu ligt in de lijn met de andere componenten die je voor de Mac Pro kan kopen. Zo kan je je desktop voorzien van vier wieltjes voor de prijs van 849 euro, of kan je voor een minder mobiele oplossing kiezen met vier pootjes voor 349 euro. Wie workstation-prestaties wil en om de één of andere reden koste wat het kost in het Mac-ecosysteem wil blijven, is aan bovenstaande prijzen gebonden. Wil je vergelijkbare prestaties maar mag het systeem ook Windows draaien, dan rekenden we eerder al uit dat je met de helft van de prijs van een instap-Mac Pro gesteld bent.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home