Microsoft introduceert Team Copilot op maat van je afdeling

microsoft team copilot
Bron: Microsoft

Microsoft Copilot verschijnt in verschillende vormen en gedaanten tijdens Build. Met de nieuwe Team Copilot en agents wil Microsoft iedereen een op maat gemaakte Copilot bieden.

Microsoft trapt vandaag Build af en niet onverwacht is Copilot de ster van de show. De AI-assistent voor de 365-suite is vandaag al in verschillende formules beschikbaar voor grote en kleine ondernemingen, en met nieuwe varianten wil Microsoft ervoor zorgen dat iedere gebruiker en onderneming een Copilot op maat vindt. Microsoft introduceert Team Copilot als nieuwste aanwinst voor je afdeling.

Copilot voor je afdeling

Team Copilot moet fungeren als een persoonlijke assistent voor specifieke teams of afdelingen binnen je bedrijf. De AI-assistent zit mee in de Teams-, Loop- en Planner-omgeving van je afdelingen en kan taken op zich nemen om het hele teams productiever te laten zijn. Een kort overzicht van de rollen die Team Copilot volgens Microsoft kan vervullen.

microsoft team copilot
Bron: Microsoft

Team Copilot zorgt voor een productievere discussie tijdens vergaderingen door de agenda te beheren en notities te maken waar iedereen in de vergadering aan kan meewerken. De AI-assistent volgt ook chatgesprekken op de voet en houdt belangrijke informatie en onaangepakte actiepunten bij. Tenslotte kan Copilot zich ook als projectmanager gedragen door taken toe te wijzen aan teamleden en hen te herinneren aan deadlines.

Team Copilot zal later dit jaar op een niet nader gedefinieerd tijdstip beschikbaar komen in preview voor organisaties met een Copilot voor 365-abonnement.

microsoft team copilot
Bron: Microsoft

Agenten en extensies

Microsoft onthulde eind vorig jaar tijdens Ignite al de Copilot Studio om je eigen copiloten te bouwen en tijdens Build breidt het de mogelijkheden van het ontwikkelaarsplatform fors uit. In de studio kan je nu aanpasbare Copilot-agents ontwikkelen die autonoom, maar wel onder jouw leiding, langlopende bedrijfsprocessen te automatiseren.

Om het volste uit je agents te halen, is het handig als deze zo dicht mogelijk op je bedrijfsdata zitten. Een van de nieuwe capaciteiten in Copilot Studio maakt het mogelijk om aangepaste Copilots vanuit Sharepoint te maken om snel informatie uit bestanden te halen. Ontwikkelaars kunnen ook gebruik maken van de vers aangekondigde extensies om de kennis en capaciteiten van hun agents uit te breiden. Deze functies zullen eerst in een beperkt Early Access-programma ter beschikking komen en bereiken in de loop van dit jaar meer gebruikers.

Microsoft Build duurt nog tot en met 23 mei, dus verwacht deze week nog meer nieuws uit het kamp van Redmond. Microsoft gaf ook al het officiële startschot voor het Copilot Plus-tijdperk, met de aankondiging van pc’s die het label mogen dragen als gevolg.

lees ook

Stap in het verleden met Recall voor Copilot Plus-pc’s 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home