HP versimpelt pc-namen: Envy, Dragonfly en Pavilion verdwijnen

Weg met Dragonfly, Envy en Pavilion: vandaag schieten er enkel Omni en Elite over met nog een klein vleugje Pro. De nieuwe namen worden gestaag uitgerold.

Een pc kopen bij HP wordt binnenkort een stuk eenvoudiger. In tandem met de aankondiging van de Copilot Plus-pc, vernieuwt HP de namen van zijn hele pc-portfolio. Twee namen vanaf nu, met telkens een cijfer erachter om te duiden in welk segment je zit. Zo ziet het landschap er binnenkort uit:

Laptops krijgen het achtervoegsel ‘Book’, Desktops krijgen ‘Desk’ en all-in-one-pc’s herken je met ‘Studio’. Elite is het commerciële (zakelijke) segment, Omni is voor consumenten. Hoe hoger het eerste cijfer na de naam, hoe hoger je in het segment zit. De zogenaamde AI-pc’s zitten in het segment X en U.

De nieuwe naamgeving valt samen met de lancering van twee nieuwe toestellen: OmniBook X AI en EliteBook Ultra AI. Beide krijgen een blauw AI-logo rechts onderaan het toetsenbord om aan te tonen dat ze Copilot Plus-compatibel zijn. De fonkelnieuwe Qualcomm Snapdragon X-chip aan boord maakt van beide modellen instant Copilot Plus-pc’s.

Beide nieuwe toestellen krijgen de Snapdragon X Elite aan boord, minimum 16 GB RAM en een 14 inch aanraakscherm (2.240 x 1.400 pixels). De OmniBook kan je optioneel tot 32 GB RAM configureren. Beide hebben een batterijduur tot 22 uur wanneer je video afspeelt of tot 12 uur Teams-gesprekken.

De HP OmniBook X AI is beschikbaar vanaf 1.399 euro en verkrijgbaar in wit en zilver. De HP EliteBook Ultra AI kost meer als zakelijke variant en start vanaf 1.849 euro. Beide modellen zijn vanaf 18 juni beschikbaar. Prijzen zijn inclusief btw.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home