Red Hat breidt Linux aanbod uit voor onderzoek en academische instanties

red hat

Met een nieuwe focus op scholen en onderzoeksinstanties, breidt Red Hat zijn doelgroep uit. Dankzij een nieuw laaggeprijsde optie voor Red Hat Enterprise Linux kan een breder scala aan instanties die geen officieel diploma aanbieden alsnog gebruik maken van het academische programma van Red Hat. 

“We erkennen dat academische en onderzoeksorganisaties belangrijke leden van de opensource-community zijn. Ze dragen bij aan open innovaties en het opleiden van de volgende generatie IT-leidinggevenden. We willen dat de iedereen kan meeliften op de opkomst van opensource, wat inhoudt dat we alle organisaties in deze gebieden willen ondersteunen”, zegt Red Hat in een statement. 

De vernieuwde academische lidmaatschappen zijn niet bedoeld voor overheidsinstanties. Voor deze organisaties heeft Red Hat andere programma’s. Ook commerciële HPC-toepassingen vallen onder een apart lidmaatschap. 

Wat kun je met het academische RHEL-aanbod?

Dankzij het nieuwe aanbod kunnen organisaties RHEL niet alleen gebruiken voor onderzoek of lessen, maar voor alle mogelijke Linux-toepassingen. Bijvoorbeeld voor het draaien van webservers in een high-performance computing (HPC)-omgeving. 

Andere mogelijkheden van het Red Hat Enterprise Linux-aanbod voor onderzoek en academische instanties zijn:

  • Enterprise applicaties, zoals Learning Management Systems en systemen met studenteninformatie, draaien in een open en veilige basis
  • Legacy onderwijs- en operationele applicaties snel moderniseren dankzij ontwikkelaars-toolkits en containerplatformen
  • Traditionele, gevirtualiseerde en cloud-based infrastructuur gezamenlijk beheren
  • De interoperabiliteit met andere technologie leveranciers verbeteren
  • Publieke, private en hybride clouds bouwen

Meer betaalbare en gratis lidmaatschappen op komst

Red Hat verwacht in de toekomst nog meer betaalbare of zelfs gratis RHEL-pakketten aan te bieden. Nu al biedt Red Hat gratis RHEL aan voor kleine ontwikkelteams en non-profit opensource-bedrijven. 
Om te zien of een specifieke onderwijsinstantie gebruik kan maken van het nieuwe academische RHEL-aanbod van Red Hat, kun je contact opnemen met je Red Hat account team of een e-mail sturen naar redhat-academic[at]redhat.com.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home