Red Hat Developer Hub algemeen beschikbaar

Red Hat

Red Hat stelt zijn Developer Hub algemeen beschikbaar. De tool moet ontwikkelaars binnen organisaties helpen om efficiënter samen te werken met de neuzen in dezelfde richting.

De Red Hat Developer Hub is algemeen beschikbaar. De oplossing is gebaseerd op project Backstage van de Cloud Native Foundation en heeft als doel om de productiviteit en efficiëntie van ontwikkelaars op te krikken vanuit een centraal platform.

De Hub centraliseert via een zelfbedieningsportaal allerlei essentiële informatie, zoals toegang tot verschillende consoles, een softwarecatalogus en documentatie. Er is ook ruimte voor software-templates. De tool is niet alleen handig voor bestaande teams van ontwikkelaars, maar maakt het ook een stuk eenvoudiger om nieuwe leden aan een team toe te voegen.

Uitbreidbaar

De Red Hat Developer Hub biedt net als Backstage de ruimte voor plugins. Die kan je dynamisch beheren, installeren en verwijderen. Red Hat voorziet alvast een plugin voor role-based access control, waarmee beheerders beter kunnen controlleren wie toegang krijgt tot wat. Verdere voorziet Red Hat integratie met de eigen OpenShift-oplossing.

Red Hat maakt zich sterk dat de Developer Hub zal helpen om ontwikkelaars wegwijs te maken doorheen complexiteit, het gebrek aan standaardisatie, en zal helpen tegen de mentale belasting die daarbij komt kijken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home