Samsung toont interoperabiliteit CXL-geheugen met Red Hat-omgevingen

Samsung kondigt aan dat zijn CXL-geheugen getest en geverifieerd is in een realistische gebruiksomgeving die draait op software van Red Hat. Dat opent volgens de geheugenspecialist de deur naar de implementatie van CXL in klassieke datacenters.

Samsung heeft zijn CXL (Compute Express Link)-geheugen getest in een realistische IT-omgeving die draait op Red Hat Enterprise Linux (RHEL) 9.3. In die context werd het geheugen herkend, en verifieerde Samsung lees- en schrijfopdrachten in Red Hat KVM- en Podman-omgevingen. Dat impliceert dat het CXL-geheugen van de fabrikant eenvoudig te integreren is in datacenters zonder dat daar grote hardware-investeringen voor nodig zijn.

Samsung en Red Hat werken samen op het gebied van CXL-integratie aan de RHEL 9.3 CXL Memory Enabling Guide. Die moet gebruikers helpen om van de implementatie van het extra geheugen een feit te maken. De twee partijen denken dat deze doorbraak ervoor zal zorgen dat IaaS- en PaaS-providers met RHEL-omgevingen sneller CXL kunnen implementeren.

Waarom CXL?

CXL is een open geheugenstandaard die chips zoals CPU’s en GPU’s toegang geeft tot gedeeld geheugen. Dat geheugen is via PCIe aan een systeem gekoppeld en moet zo op vlak van latency en prestaties wel iets onderdoen voor echt DDR5-geheugen, maar dat wordt gecompenseerd door de coherentie van het gedeelde geheugen en de immense uitbreidmogelijkheden via PCIe.

lees ook

Wat is CXL? Efficiënter geheugen en de toekomst van HCI

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home