Dell onthult automatiseringssoftware en uitbreiding voor telecominfrastructuur

dell

Dell Technologies introduceert een automatiseringssuite en breidt zijn Telecom Infrastructure Block-portfolio uit om communicatiedienstverleners te ondersteunen bij de transformatie naar netwerkcloud en het vereenvoudigen van multi-vendor telecominfrastructuurbeheer.

Dell Technologies kondigt nieuwe oplossingen aan, gericht op het faciliteren van de netwerkcloudtransformatie voor communicatiedienstverleners (CSP’s). De nieuwigheden omvatten een automatiseringssuite voor het efficiënt beheren van multi-vendor telecominfrastructuur en een uitbreiding van het Telecom Infrastructure Block-portfolio dat ondersteuning biedt voor 5G-kernwerklasten. Daarvoor werkt Dell samen met Red Hat.

Nieuwe suite

De kern van de aankondiging is de Dell Telecom Infrastructure Automation Suite, een softwarepakket bedoeld om de orkestratie en het levenscyclusbeheer van netwerkcloudinfrastructuur van meerdere leveranciers te automatiseren. De suite, die bouwt op open standaarden en API’s, stelt CSP’s in staat hun netwerk op flexibele wijze te beheren, met als doel de implementatietijd te verkorten en operationele kosten te verminderen.

Dell belooft ook vereenvoudiging van serverconfiguraties, naadloze integratie met bestaande telecom-ondersteuningssystemen en biedt uitgebreide telemetrie ter ondersteuning van besluitvorming in netwerkbeheer.

Red Hat

Daarnaast kondigde Dell een uitbreiding aan van Telecom Infrastructure Block voor Red Hat, specifiek gericht op het ondersteunen van 5G-kernwerklasten aan de rand van het netwerk. De oplossing krijgt ondersteuning voor 5G-kernwerklasten aan de rand van het netwerk en Dell voorziet nieuwe integrties met de hierboven beschreven Automation Suite.

De Dell Telecom Infrastructure Automation Suite wordt in april 2024 wereldwijd beschikbaar gesteld, net als de uitbreidingen voor het Dell Telecom Infrastructure Block-portfolio. Een nieuwe certificering van Dell Technologies op Infrastructure Blocks, bedoeld om de compatibiliteit van verschillende technologieën te bevestigen, is per direct wereldwijd beschikbaar.

lees ook

Nokia omarmt Red Hat als voorkeurspartner voor core netwerktoepassingen

Waar netwerkinfrastructuur vroeger nog gekoppeld was aan providers met hun eigen standaarden en methodes, wordt de achterliggende soft- en harware steeds meer open. Daar probeert Dell een graantje van mee te pikken.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home