Red Hat introduceert nieuwe versie van hybride cloudplatform OpenShift 

Red Hat heeft de nieuwste versie van haar hybride cloudplatform, OpenShift 4.15, uitgebracht. Deze versie brengt verbeteringen aan het basisplatform, edge computing en virtualisatie. 

Red Hat OpenShift 4.15 is nu beschikbaar en brengt vernieuwingen op basis van Kubernetes 1.28 en CRI-O 1.28. Deze versie is gericht op het versnellen van de ontwikkeling en implementatie van applicaties binnen de hybride cloud. Het platform biedt nu ook ondersteuning voor AWS Outposts en AWS Wavelength Zones, waardoor klanten clusters kunnen beheren en applicaties met lage latency on premise kunnen draaien via AWS beheerde infrastructuur. 

OpenShift Virtualization

Een belangrijke toevoeging is Red Hat OpenShift Virtualization, waarmee gebruikers hun virtuele infrastructuur kunnen moderniseren. Bedrijven als Lockheed-Martin, Dell, en AWS zetten deze functionaliteit in om virtuele machines naast cloud-native applicaties te draaien, wat zorgt voor een consistentere operatie over alle applicaties heen. De update omvat ook verbeteringen voor weerbaarheid en noodherstel, waaronder de Metro-DR oplossing voor databescherming. 

Dashboard in Red Hat OpenShift Virtualization 

Verbeterde monitoring

OpenShift 4.15 introduceert uitgebreidere monitoring met nieuwe dashboards die diepere inzichten bieden in de netwerkinfrastructuur. Voor edge computing introduceert Red Hat Device Edge met MicroShift, een op Kubernetes gebaseerde oplossing die is aangepast voor edge computing op kleinere apparaten. Deze versie maakt het makkelijker om bepaalde toepassingen, zoals machine vision, te draaien op ARM-platformen, zoals NVIDIA Jetson Orin. 

lees ook

Red Hat Device Edge brengt hybride cloud naar afgelegen sites

Op het gebied van energiebeheer biedt OpenShift 4.15 een preview van een nieuwe functie om energiegebruik te monitoren, gebaseerd op machine learning modellen. Daarnaast zijn er nieuwe functies voor netwerkbeveiliging en beheer toegevoegd, waaronder OVN Ipsec support en Admin Network Policy voor het verbeteren van de beveiliging van cluster netwerkverkeer. 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home